Türkiye ekonomisi tedavi edilemeyecek yaralar alır! Atilla Yeşilada, altın yatırımcılarını uyardı

Türkiye ekonomisi tedavi edilemeyecek yaralar alır! Atilla Yeşilada, altın yatırımcılarını uyardı

İsrail-Hamas savaşına işaret ederek altın fiyatlarının geleceğine ilişkin tahminlerde bulunan ekonomist Atilla Yeşilada, "Bugünleri arayacağımızı hesaba katarsak altın çok karlı bir yatırım olmaya devam edecek" dedi. İşte, Atilla Yeşilada piyasa yorumu...

Altın fiyatlarının geleceğine dair çarpıcı tahminlerde bulunan ekonomist Atilla Yeşilada, mevcut fiyatların yaşanan artışlara rağmen hâlâ uzun vadeli yatırımcı için fırsat sunduğunu öne sürdü.

1900 DOLAR ALTINA YENİDEN İNEBİLİR

Paraanaliz'de yer alan habere göre, Atilla Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

"Altında çok sert yükselişler olsa da, 2100-2200 dolarlık rallileri beklemek için henüz erken. Ancak tutunur buralarda ve bence şu anki fiyatlardan alım yapılabilir.

Hatta bahsettiğim Orta Doğu'daki soğuk barış hakim olursa 1900 altına yeniden inebilir. O zaman da önemli bir alım fırsatı vermiş olur ancak gelecek 10 yılda jeopolitik risklerin çok yüksek olacağını düşünürsek ve bugünleri arayacağımızı hesaba katarsak altın çok karlı bir yatırım olmaya devam edecek.

ORTA DOĞU'DA YAŞANANLAR

Orta Doğu'da yaşananların çevre ülkelere sıçraması, hele hele petrol üretim merkezlerini, Hürmüz Boğazı'nı içerecek bir gerginliğin meydana gelmesi halinde bırakın riskli yatırım araçlarını, Türkiye ekonomisi bile tedavi edilemeyecek yaralar alır.

FED ve Avrupa Merkez Bankası artık faiz artırmaz ama piyasalarda hala gelecek yıl faiz indirimi olacak yönünde beklentiler var.

Bence FED'in çok uzun süre piyasa beklentisi ne ise onun üzerinde faiz tutacağına hazır olmalıyız. Bütün bunları varlıklara dökmeye başlayalım."

YAZININ TAMAMI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN