Türkiye’de mobilya sektörüne yön veriyordu…Yarım asrı devirdi iflastan kaçamadı! Onlarca şubesi kapatıldı! Herkes yeni iş arıyor

Türkiye’de mobilya sektörüne yön veriyordu…Yarım asrı devirdi iflastan kaçamadı! Onlarca şubesi kapatıldı! Herkes yeni iş arıyor

Dünya genelinde etkisini gösteren kriz dev şirketlere de bir bir kepenk indiriyor. Ev eşyalarına yönelik tasarımlarla yarım asırdır sektöre yön veren perakende zinciri 72 mağazasına alelacele kapattı.

2020 yılında tüm dünyaya etkisi altına alan koronavirüs salgını dünyanın seyrini de değiştirdi. Ülkelerin değişen para politikaları ile birlikte sisteme ayak uyduramayan şirketlerde bir bir sektörden ayrılıyor. Çok sayıda şirketten iflas kararı çıkarken 2023 yılı resmen iflasta pik yaptı. Türkiye'de iflas ve konkordata açıklayan çok sayıda şirketin yanı sıra küresel ölçekli şirketlerden de açıklamalar peş peşe geliyor. ABD merkezde ev eşyaları üretimi yapan perakende zinciri Christmas Tree Shops 72 mağazada kepenk indirdi.

TÜRKİYE'DE SATIŞ YAPIYORDU

Yılbaşı kutlamalarına yönelik yaptığı üretimler ile dünyada önemli bir yere sahip olan Christmas Tree Shops, ürettiği yılbaşı ağaçlarını Türkiye pazarında da satışa çıkarıyordu. Türkiye'de güçlü bir konuma sahip olan satıcı şubelerini bir bir kapatıyor.

christmas-tree-shops.jpg

Özellikle yılbaşı kutlamalarına yönelik ürettiği ürünler ile dünyanın birçok bölgesinde satış yapan şirket, ürettiği yılbaşı ağaçları ile Türkiye pazarında da oldukça güçlü bir satıcı konumundaydı.

10 ŞUBEDE KURTARMADI

50 yıldan fazladır indirimli perakendeci ev mobilyaları, yiyecekler, oyuncaklar ve yatak odası takımlarının yanı sıra aynı ismi taşıyan yılbaşı süsleri ve sepetleri ile adından söz ettiren Christmas Tree Shops, düşük performans gösteren 10 şubesini kapattı.

christmas-tree-shops-1.jpg

10 şubesine kapatması ile birlikte performans ve gelir tablosunda beklediği Yükselişi göremeyen şirket bütün şubelerinde kepek indirme kararı aldı. İflas bildiriminin ardından kalan 72 şubede tek tek kapatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN