Türkiye'nin gıda devi iflas bayrağını çekti! 200 şubesi apar topar kapatıldı: Yüzlerce çalışan işinden oldu

Türkiye'nin gıda devi iflas bayrağını çekti! 200 şubesi apar topar kapatıldı: Yüzlerce çalışan işinden oldu

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle dolar kurundaki artış şirketleri zor durumda bırakırken iflas haberleri peş peşe geliyor. Son olarak Türkiye'nin gıda devi iflas bayrağını çekti! 200 şubesi apar topar kapatıldı. Yüzlerce çalışan işinden oldu.

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik gerilim dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avrupa'da süren Ukrayna-Rusya savaşı Orta Doğu'daki İsrail-Filistin gerilimi piyasaları etkiledi. İflas haberleri peş peşe gelirken yapılan son duyuru yatırımcıları şaşkına çevirdi. Türkiye'nin gıda devi iflas bayrağını çekti! 150 şubesi apar topar kapatıldı. Yüzlerce çalışan işten çıkarılmak zorunda kaldı.

TÜRKİYE'NİN GIDA DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Mahkeme koridorlarında gidip gelen gıda zinciri, 150 şubesine veda etti. Maksul Gıda 400 milyon TL'lik borçtan dolayı iflas etmek zorunda kaldı. Türkiye'nin dört bir yanında 200 şubesi olan ve kuru gıda sektöründe faaliyet gösteren Maksul Gıda'nın iflas ettiğini duyurdu. Şirketin 400 milyon lira borcu olduğu belirtiliyor.

yeni-proje-2024-04-04t122816-336.jpg

200 MAĞAZASI APAR TOPAR KAPATILDI! YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

2017 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan ve kısa sürede Türkiye genelinde 200'den fazla şubeye ulaşan Maksul Gıda'nın 200 mağazası apar topar kapatıldı. Buda şu demek oluyor yüzlerce çalışanın işten çıkarılması söz konusu.

yeni-proje-2024-04-04t122747-192.jpg

MAHKEME KARARINI VERDİ

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin ve sahibi Hakan Şenol'un iflasına karar verdi. Karar, şirketin tasfiye sürecinin başlaması anlamına geliyor. Şirketin borcu 400 milyon TL olarak belirlenirken, kamunun ve çok sayıda işçinin de maaşlarını alamadığı belirtildi. Kararın ardından Maksul Gıda'nın 150'ye yakın şubesi kapandı ve geriye kalan 50 şubenin de kısa süre içinde kapanması bekleniyor. Bu süreçte şirketin çalışanları, aylardır maaş alamamanın mağduriyetini yaşıyor. Konya başta olmak üzere birçok kentte bulunan şubelerin de kapanacak olması, hem çalışanlar hem de şirketin müşterileri açısından büyük bir kayıp anlamına geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN