Türkler BYD'nin yeni modelini çok sevecek! Hem şarj edilebilir elektrikli hem de benzinli: Fiyatı ise...

Türkler BYD'nin yeni modelini çok sevecek! Hem şarj edilebilir elektrikli hem de benzinli: Fiyatı ise...

BYD, otomotiv sektöründe fark yaratmaya devam ederken bu yeni model Türkler tarafından çok sevilecek. Hem elektrikli hem benzinli olması dikkatleri üzerine çekemeye yeterken bir de fiyatı işin içine giriyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çinli otomotiv üreticisi BYD, markasını duyurmaya başladığı günden beri yeni modellerle piyasadaki yerini almaya devam ediyor. Özellikle de elektrikli otomobil konusunda sınırlarını zorlayan marka, bu kez birçok seçeneği bir arada sunmaya karar verdi. Öyle ki hem şarj edilebilir hem elektrikli hem de benzinli bir modelle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

yeni-proje-6.jpg

OTOMOTİV DÜNYASINA YENİ BİR SOLUK

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden BYD, plug-in hibrit (PHEV) modeli Qin L ile otomotiv dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Qin L, BYD'nin Hanedan serisine yeni bir boyut kazandırırken, yenilikçi tasarımı ve gelişmiş teknolojisi ile dikkat çekiyor. 16.000 dolarlık (490 bin TL) başlangıç fiyatıyla Qin L, sektörde yankı uyandıracak gibi duruyor.

BYD'nin Dynasty serisinde yer alan Qin, Tang, Song, Yuan ve Han modelleri arasına katılan Qin L, kompakt bir sedan olarak tanımlanıyor ve mevcut Qin PLUS modelinin üzerinde konumlandırılıyor. Casus fotoğraflarda kamuflajsız görünen Qin L'nin tasarımı, BYD Han'ın tasarım dilini yansıtıyor. Ön farlar ve tampon içine yerleştirilmiş büyük ızgara ile dikkat çekici bir ön cephe sunuyor.

4830/1900/1495 mm boyutlarında ve 2790 mm dingil mesafesine sahip Qin L, geniş iç hacmi ile konforu ön planda tutuyor. Araç, modern iç tasarımı ve tamamen dijital gösterge paneli ile teknoloji severlerin beğenisini kazanmayı hedefliyor.

yeni-proje-7.jpg

TÜRKİYE'DE ÇOK UCUZA SATILACAK

1.5L motor ve 160 kW güç üretebilen elektrik motorundan oluşan güçlü bir plug-in hibrit sistemine sahip olan Qin L, BYD'nin 5. nesil DM-i teknolojisini kullanıyor. Lityum demir fosfat (LFP) pillerle donatılan aracın iki farklı batarya seçeneği bulunuyor, bu sayede tüketicilerin ihtiyaçlarına göre 60 km veya 90 km EV menzili sunuluyor.

yeni-proje-9.jpg

Türkiye başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin elektrikli araçlara getirdiği ithalat kısıtlamaları, BYD gibi dev üreticileri PHEV modellere yönelmeye itiyor. Türkiye'de yerli elektrikli otomobil üretimi Togg'u korumak adına getirilen ithalat kısıtlamalarını aşan Qin L, bu strateji sayesinde Türkiye pazarında da rekabetçi bir konuma sahip olmayı hedefliyor.

BYD'nin Dynasty serisindeki başarısını daha da ileriye taşıyacak Qin L PHEV sedan, hem çevreci özellikleri hem de ekonomik fiyatıyla otomobil severlerin yeni favorisi olmaya aday.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN