Ünlü İsimden 'Sefiller Anlamıyor' Paylaşımı! Sosyal Medyayı Sallayan Zam Yorumu

Ünlü İsimden 'Sefiller Anlamıyor' Paylaşımı! Sosyal Medyayı Sallayan Zam Yorumu

Vergi uzmanı Ozan Bingöl 1 Haziran'da peş peşe gelen zamların nedenlerini mizahi bir şekilde izah etikten sonra 'Sefiiler Anlamıyor' diyerek son noktayı koydu. Üst üste gelen zamlardan sonra Ozan Bingöl'ün 'İzahı olmayanın mizahı oluyor maalesef…' dediği bu paylaşımı sosyal medyada dolaşıma girdi.

Vergiler alanında uzman isim ekonomist Ozan Bingöl son zamlardan sonra ekonomide yaşananların izahının olmadığını belirterek 'İzahı olmayanın mizahı oluyor maalesef…' dedi.

1 HAZİRAN SABAHI ZAMA UYANDIK

1 Haziran sabahı ilk elektrik sonra da doğal gaz zammı ile güne başladık. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumun (EPDK) evlerde kullanılan elektrik ücretlerine yüzde 15 sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe de yüzde 25 zam yapıldığını açıkladı. Bu açıklamanın hemen ardından Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'den (BOTAŞ) doğal gaz fiyatlarına yüzde 10 ile 30 arasında zam yapıldığı duyuruldu. BOTAŞ meskenlerde kullanılan doğal gaza yüzde 30 elektrik santrallerinde kullanılana yüzde 16 sanayide kullanılan doğal gaza da yüzde 10 zam yaptı. Elektrik ve doğal gaz zamları Haziran ayından itibaren başlayacak ve Temmuz ayı faturası da zamlı gelecek.

elektrige-zam.jpg

1 HAZİRAN GECESİ BENZİNE VE MOTORİNE ZAM GELDİ

Sabah elektrik ve doğalgaza gelen zam hız kesmedi ve akşam benzinde ve motorinde devam etti. 1 Haziran akşamı benzine ve motorine gelen zamla birlikte litresi 26 lirayı geçti. Dün gece benzinin litre fiyatına 1 lira 22 kuruş motorinin litre fiyatına da 1 lira 49 kuruş zam geldi. Son benzin zammı ile birlikte benzine son 7 ayda yüzde 200 zam geldi. 7 ay önce benzinin litresini 13 lira seviyelerinden alırken şimdi ise 26 lirayı geçti. Akaryakıt zamlar beraberinde pazardan, markete, kasaptan, manava her şeye zam olarak yansıyor. Gıda enflasyonunu özellikle akaryakıt zamları tetikliyor.

benzine-zam.jpg

OZAN BİNGÖL: BU KADAR ZAM NEDEN YAPILIYOR?

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda zamların bir kısmının vergi artışından kaynaklandığını belirterek bütçedeki israfa dikkat çekti. Bingöl zamların nedenini bütçedeki 5 karadelikten kaynaklandığını belirterek bu karadelikleri sıraladı. Ozan Bingöl'e göre bütçeden, garanti verilen köprü, yol ve hastanelere, faiz ödemelerine, makam aracı kiralarına, Kur Korumalı Mevduata ve görev zararlarına giden kalemler zamların ana nedeni olarak görülüyor.

ozsn-bingol.jpgVergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl

'İZAHI OLMAYANIN MİZAHI OLUYOR MAALESEF....'

Ozan Bingöl paylaşımında 'İzahı olmayanın mizahı oluyor maalesef…' diyerek "Kırmızı et "gut hastası" olmayalım diye pahalı, ekmekteki, şekerdeki fiyat artışları, küçülen porsiyonlar "obezite" ile mücadele için, otomobildeki yüksek ÖTV, yürüyüş yapıp sağlıklı kalmamız adına, akaryakıt, doğalgaz zamları çevre odaklı, Ama maalesef “sefiller” anlamıyorlar..." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN