Vatandaş ikinci elde de aradığını bulamadı: Bit pazarına bu kez 'zam' yağdı

Vatandaş ikinci elde de aradığını bulamadı: Bit pazarına bu kez 'zam' yağdı

Yüksek enflasyonun alım gücünü düşürmesi vatandaşı ikinci el piyasasına itti. Fakat sürekli yapılan zamdan gözünü açamayan vatandaş, ikinci elde de aradığını bulamayacak hale geldi. Edirne’de ikinci el eşya alım satımı yapan esnaf, insanların yeni eşya alamadıklarını, ikinci el eşya fiyatlarının da arttığını belirtti. Esnaf, "Geçen sene bir çamaşır makinesi 150-200 liraya satarken bu sene 3 bin liradan aşağı çamaşır makinesi veremiyoruz" dedi.

Yüksek enflasyon vatandaşın cebini delerken, sıfır eşya almak artık neredeyse hayal oldu. Durum böyle olunca vatandaşlar da ikinci el ürünlere yöneldi.

Fakat hayat pahalılığı, ikinci el eşya fiyatını da etkiledi. Edirne’de ikinci el eşya alım satımı yapan İbrahim Gümülcine, şöyle konuştu:

'GEÇEN SENE 150 LİRAYDI BU SENE 3 BİN'

"İkinci el piyasası normal, eskiye rağbet çok var. Artık millet yeni eşya alamıyor, insanlar ucuz eşya arıyor. Biz de yeni mal alamıyoruz, fiyatlar yükseldi. Bizim fiyatlarımızda da artış oldu. Geçen sene bir çamaşır makinesi 150-200 liraya satarken bu sene 3 bin liradan aşağı çamaşır makinesi veremiyoruz. Verdiğimiz zaman garanti olarak verilmez yani. Çoğu arkadaş da garantisini veremiyor. Şimdiki gençler bilmiyorum artık. 3-4 aylık evli olanlar anlaşamıyorlar, boşanıyorlar. Yeni eşyalarını satıyorlar. Biz de gidip fiyat veriyoruz. Anlaşabilirsek anlaşıyoruz, anlaşamazsak anlaşamıyoruz.

'ESKİDEN 100-200 LİRAYA EŞYA BULMAK MÜMKÜNDÜ'

Şimdi artık mümkün değil. Biz aracımızla evden gidip malzeme alıyoruz. Ona göre adam tutuyorsun. Bunun hamallığı var, mazot fiyatları arttı. Geçen sene mazot 7 lira civarındaydı bu sene 25-30 liraya kadar yükseldi. Bu durum fiyatlara da yansıyor. Yeni çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı almaya kalksan 40 bin lirayı buluyor. 40 bin lira, yeni evlenen bir çift için zor, yani. Biz de aşağı yukarı ikinci el olarak durumuna bağlı. 10 bin lira da bulabilir, 5-6 bin liraya da bulabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN