Ve elektrikli Mini Cooper da yollara çıkıyor! Fiyatını duyanlar kulaklarına inanamıyor: İşte menzili ve teknik özellikleri

Ve elektrikli Mini Cooper da yollara çıkıyor! Fiyatını duyanlar kulaklarına inanamıyor: İşte menzili ve teknik özellikleri

Daha önce kimse onu yollarda görmedi. Yolların minik canavarı elektrikli Mini Cooper sonunda piyasaya çıkıyor. Fiyatı ile duyanları şaşkına çeviren elektrikli Mini Cooper'ın özellikleri de dikkat çekiyor. İşte yolların ufak canavarı Mini Cooper menzil ve teknik özellikleri…

HİLAL NAS

Küçük araç severlerin favorisi olan Mini Cooper yolların tozunu dumana katmaya geliyor. Küçük SUV araç segmentinde yer alan elektrikli Mini Cooper’ın resmi tanıtım tarihi belli oldu. Fuarın gözdesi olmak için gün sayan aracın hem fiyatı hem de özellikleri merak uyandırıyor. İşte yolların ufak canavarı Mini Cooper menzil ve teknik özellikleri…

mini-aceman-kapak.jpg

MINI, tamamen elektrikli yeni modeli Aceman ile küçük SUV segmentine giriş yapıyor. Yeni MINI Cooper ve daha büyük modeli MINI Countryman arasında konumlandırılan Aceman, elektrikli araç dünyasında iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 24 Nisan'da Pekin Otomobil Fuarı'nda resmi tanıtımı yapılacak olan Aceman, yıl sonunda 44 bin 500 euro (yaklaşık 1 milyon 460 bin TL) başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

ELEKTRİKLİ SUV SEGMENTİNDE YENİ BİR RAKİP: MINI ACEMAN

Dört metreden biraz daha uzun olan MINI Aceman, Volvo EX30, Hyundai Kona Electric, Renault Megane E-Tech gibi güçlü rakiplerle yarışacak. Ayrıca, Ford Puma EV ve Peugeot E-308 gibi yakında piyasaya sürülecek elektrikli C segmenti hatchback'lerle de rekabet edecek. Aceman, MINI'nin elektrikli araçlara özgü platformunu kullanacak ve 402 kilometre kadar menzil sunacak 54.2kWh pil paketi ile donatılacak.

mini-aceman-1.jpg

TASARIM VE ÖZELLİKLER NASIL OLACAK?

MINI Aceman, markanın son tasarım dilini yansıtacak ve daha temiz yüzeyler ile köşeli formlarla dikkat çekecek. MINI'nin diğer modellerinden daha cesur bir tasarım sunması beklenen Aceman, stile odaklanacak. Tamamen elektrikli bir model olan Aceman, sekizgen ızgarası ve MINI'ye özgü yüzer tavan efekti ile markanın karakteristik özelliklerini taşıyacak.

BOYUTLARI VE PRATİKLİĞİ NASIL?

Aceman, 4.075 mm uzunluğa, 1.754 mm genişliğe ve 1.495 mm yüksekliğe sahip olacak. Bu ölçüler, Aceman'ı Hyundai Kona ve Volvo EX30 gibi rakiplerle benzer boyutlarda konumlandırıyor. Araç, arka kısımda altı metrelik bir yolcunun rahatça oturabileceği kadar geniş bir iç hacim sunacak. Bagaj alanı ise, yüksek bir yükleme eşiği ile birlikte pratik kullanım imkanı sağlayacak.

mini-aceman.jpg

KABİN VE TEKNOLOJİ

Aceman'ın kabini, ultra ince 9,4 inç OLED dairesel ekranla donatılacak ve 'MINI Deneyim Modları' ile kişiselleştirilebilecek bir sürüş deneyimi sunacak. Yeni model, go-kart hissini koruyarak MINI'nin sportif sürüş karakterini elektrikli araç dünyasına taşıyacak.

aceman-mini-coooper.jpg

SATIŞA SUNULMA TARİHİ VE FİYATI

24 Nisan'daki tanıtımın ardından MINI Aceman, 2024'ün sonlarına doğru satışa çıkacak. Başlangıç fiyatının yaklaşık 44 bin 500 euro (yaklaşık 1 milyon 460 bin TL) olması bekleniyor. Aceman, ilk olarak Çin'de üretilse de, 2026'dan itibaren MINI'nin Oxford fabrikasında üretilecek. Elektrikli araç pazarına yeni bir soluk getirecek MINI Aceman, hem tasarımı hem de performansıyla dikkat çekmeye aday.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN