Bu zam kontak kapattırır! İşte güncel akaryakıt fiyatları

Bu zam kontak kapattırır! İşte güncel akaryakıt fiyatları

Ülkemiz genelinde akaryakıt fiyatları otomobil sahiplerinin gündemindeki yerini koruyor. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle artan petrol fiyatları ve dolar-TL kurunun aşırı yüksekliği Türkiye’de araç sahiplerini diğer ülkelere göre daha fazla etkiliyor.

Son günlerde araç sahiplerinin en çok araştırdığı konular arasında yer alan akaryakıt fiyatları, sürekli gelen zamlar ile birlikte gündemden düşmüyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre benzin ve LPG'ye 2 gün içinde art arta zamlar geldi. Peki, benzin ve LPG fiyatlarına önümüzdeki günlerde ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Son zamanlarda Brent petrol fiyatları, FED faiz kararı gibi çok sayıda konudan dolayı etkilenen akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, benzin ve LPG'ye pazartesi ve perşembe günü üst üste zamlar geldi. Buna bağlı benzin ve LPG fiyatları ne kadar oldu? İşte, İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzin - LPG, fiyatlarında merak edilen detaylar.

haberici1-002.jpg

BENZİNİN LİTRESİ 24 TL'YE DAYANDI

Bilindiği üzere, Rusya ve Ukrayna çatışmasının ardından etkilenen akaryakıt fiyatları ciddi seviyelerde bir artış göstermişti. Pazartesi gününden itibaren benzine 1,68 TL LPG'ye 40 kuruş, zam geldi. Motorine ise henüz bir zam öngörülmüyor. Bu zammın ardından da bu gece yarısından itibaren benzinin litresine 1 lira 3 kuruş daha zam geldi. Bu durumda benzinin litre fiyatı İstanbul'da 23,85 TL, Ankara’da 23,96 TL, ve İzmir’de 23,97 TL'ye yükseldi.

Anadolu şehirlerinde ise benzinin litresi 24 Türk Lirası'nın da üzerine çıkarak rekor kırdı.

19 Aralık itibarıyla Ankara’da litresi ortalama 11.66 TL’ye satılan benzine böylece son 6 ayda gelen zam yüzde 105 oldu. 19 Mayıs 2021’de litresi 7 lira 25 kuruş olan benzin geçen bir yıllık sürede ise yüzde 230 gibi bir oranda zam görmüş oldu.

Dolardaki artış bu şekilde sürerse önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gelmesi gündemde.

LPG LİTRE FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Pazartesi günü gelen zamla birlikte LPG fiyatlarını da 11 liranın üzerine çıktı. Yapılan 40 kuruşluk zamın ardından LPG fiyatları, İstanbul’da 11,19 TL, Ankara’da 11,25 TL ve İzmir’de ise 11,08 TL oldu.

haberici2-001.jpg

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ

İSTANBUL
Benzin: 23,85 TL
LPG: 11,19 TL

ANKARA
Benzin: 23,96 TL
LPG: 11,28 TL

İZMİR
Benzin: 23,97 TL
LPG: 11,08 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN