Yastık altındaki altınları çıkarmanın vakti geldi: Gram altın o tarihte 2 bin 500 TL oluyor! İslam Memiş'ten çarpıcı tahmin

Yastık altındaki altınları çıkarmanın vakti geldi: Gram altın o tarihte 2 bin 500 TL oluyor! İslam Memiş'ten çarpıcı tahmin

Altın fiyatları darmaduman oldu. Altın cephesinde temkinli bekleyiş sürerken piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altının 2 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı. İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Altın fiyatları frene bastı. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelen faiz artırımlarına devam edeceğine yönelik işaretler altında geri çekilmeye neden oldu.

Enflasyon nedeniyle son toplantısında faizi artırarak son 22 yılın zirvesine getiren FED'in, yılın geri kalanında atacağı adımlara ilişkin artan belirsizlikler altını dibe sürükledi.

Geride bıraktığımız hafta da düşüş serisine başlayan altın bir önceki hafta kazançlarını resmen geri aldı. Yatırımcının yüzünü güldürmeyen altında yön petrol kesintileri nedeniyle ivme yakalayamadı, aşağı yönlü devam etti.

Gözler küresel piyasalar ve ABD tarafında olmaya devam ederken yeni haftada öncelikle ABD'de enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına odaklanılacak. Enflasyon verileri de FED politikalarına ışık tutacak.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, bu hafta yüzde 0,06 değer kaybıyla 1.662 TL'ye, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,05 azalışla 11.023 TL'ye geriledi.

Geçen hafta sonu 2 bin 732 TL olan çeyrek altının satış fiyatı 2 bin 731 TL'ye indi.

ALTIN NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

ABD'nin resesyona girme ihtimalinin azalması da altında zayıf görünüme neden oldu. Ancak küresel gelişmeler ve dünyadaki ekonomik koşullar, altına olan talebi desteklemeye devam edebilir.

ABD'li bazı milletvekillerinin, Çin'e teknoloji ihracatının tamamen yasaklanması çağrısında bulunması ile piyasalar, Çin-ABD arasında tekrar alevlenen ticaret savaşından dolayı küresel ticarette aksama korkusu yaşadı.

Washington ve Pekin arasındaki diyalogların kötüleşmesi, özellikle de Çin'in, hükümette iPhone'u kullanmayı bırakmalarını istediğine dair haberlerin ardından, altında bir miktar güvenli liman pozisyonu oluştu.

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN İÇİN RAKAM VE TARİH VERDİ

Altın fiyatlarındaki son durumu değerlendiren finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, tahminin şöyle açıkladı:

"2024 yılında 2 bin-2 bin 500 TL aralığında gram altında bir fiyatlama göreceğiz.

Sizin de burada 1700'lü rakamlardan gram altın almanız gerekiyor. Ons altın 1920 dolarda. Baskılanma devam ediyor.

1917, 1929 dolar aralığında. 1930 doları kıramadı. Elimde dolarım var, parite üzerinden altım almalı mıyım? Evet. 2 bin 80 ve 2 bin 150 dolar seviyeleri ons altında gündemde."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN