Yatırımcılar bu kez eli boş döndü! Ekonomistlerin tahmini tek tek çürüyor... Altın ve dolar kurundaki düşüş sürüyor

Yatırımcılar bu kez eli boş döndü! Ekonomistlerin tahmini tek tek çürüyor... Altın ve dolar kurundaki düşüş sürüyor

Türkiye gündeminde yer alan karar sonrasında yatırımcılardan tepkiler gelmeye başladı. Uzman isimlerin uzun zamandır gündeminde yer alan karar bugün itibariyle açıklandı. Dolar ve altın fiyatlarındaki düşüş ile birlikte ekonomistlerden gelen tahminler tek tek çürüdü. Peki, gram altın ve dolardaki düşüş ne kadar devam edecek? İşte tüm detaylar...

Yatırımcıların ve ekonomistlerin gündeminde yer alan kararın açıklanması ardından dolar ve altın kurunda düşüşler başladı. Ekonomistler tarafından sık sık yapılan öngörülerde yükseleceği düşünülürken, bugün alınan karar ile yatırımcı eli boş döndü. Yaşanan düşüş sonrasında oklar tahminlerde bulunan uzman isimlere çevrildi.

SON 4 YILIN ZİRVESİNE YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz kararı ile birlikte piyasada hareketlilik söz konusu. 24 Ağustos Perşembe günü itibariyle açıklanan kararda 750 baz puanlık artış ile yüzde 25'e yükselen politika faizi son 4 yılın zirvesine yükseldi.

Alınan rekor karar ile birlikte piyasada dalgalanmalar başladı. Geçtiğimiz dönemlerin en yüksek faiz artışı olan 650 baz puan rekorunu kırdı. Faiz kararı sonrasında oklar tahminlerde bulunan ekonomistlere çevrildi.

bir-sertifika-001-gram-altin-iste-10-soruda-merak-edilenler-j6fb.jpg

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR VE ALTIN

TCMB tarafından alınan faiz kararının detayları paylaşıldı. Yıl sonu enflasyon beklentilerinin üst sınıra yaklaşmasıyla birlikte fiyatlanma davranışlarındaki bozuklukları kontrol altına almak amacıyla kararın alındığı belirtiliyor. Parasal sıkılaştırma sürecinin devamı yönünde alınan karara bağlı olarak birçok neden gösterilebilir.

Dolar ve altın kurundaki düşüşlerin ardından yatırımcılar beklemediği bir durum ile karşı karşıya kaldı. Kararın ardından dolar kuru 25,75 TL'ye kadar gerileme kaydederken gram altın ise 1.585 TL'ye kadar geriledi. Yatırımcılar tarafından sık sık sorulan "Daha ne kadar düşecek?" sorusuna ise henüz bir cevap gelmedi.

aylik-en-yuksek-reel-getiri-amerikan-dolari-nda-oldu-ma.jpg

EKONOMİSTLERİN TAHMİNLERİ ÇÜRÜDÜ

Faiz kararı öncesinde peş peşe tahminlerde bulunan ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcıların gündemine oturdu. Eylül ayı ile birlikte rekor rakamları işaret eden Hatice Kolçak tarafından gelen tahminler bu karar ile çürümüş oldu.

Fakat, eylül ayına 8 günün kalmasıyla birlikte konuşmak için erken olabilir. Ekonomistlerden gelen tahminlerin suya düşmesiyle birlikte altın ve dolar kuruna dair tahminlerinde güncelleme bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN