Yeni asgari ücret milyonlarca çalışanı üzebilir: Konuşulan rakamlar tat kaçırdı! Bakan Işıkhan'dan zam görüşmesi açıklaması

Yeni asgari ücret milyonlarca çalışanı üzebilir: Konuşulan rakamlar tat kaçırdı! Bakan Işıkhan'dan zam görüşmesi açıklaması

Asgari ücret 2024 yılında zamlanacak. Milyonlarca çalışan ve işveren, hükümetin belirleyeceği asgari ücreti şimdiden merak ediyor. Zira hayat pahalılığı karşısında asgari ücretle geçinmek her geçen gün zorlaşıyor. Asgari ücrete yüzde 30 ile 40 arasında zam yapılması durumunda enflasyon tahminleri çerçevesinde 2024 asgari ücret hesaplandı. Peki, 2024 asgari ücret ne kadar olur? 2024 asgari ücrete ne kadar zam yapılır? İşte, 2024 asgari ücret zammı son dakika haberi...

2023 Temmuz ayında yapılan zamla asgari ücret 11 bin 402 TL'ye yükseltildi. Fakat yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücrete 2024 Ocak ayında yapılacak zam, milyonlarca çalışan için büyük önem arz ediyor.

Yıl sonu enflasyon oranı, asgari ücretin ücretin belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni ücretin görüşüleceği toplantı için tarih bilgisi paylaştı.

2024 ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücrete yapılacak zam oranlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Asgari ücrete yüzde 30, 35, 40 zam yapılması durumunda zam oranlarına göre maaşlar sırasıyla şöyle olacak?

Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapılması durumunda maaş 3 bin 420 TL artış gösterecek ve 14 bin 822 TL olacak.

Asgari ücrete yüzde 35 oranında zam yapılması durumunda maaş 3 bin 990 TL artacak ve 15 bin 392 TL olacak.

Asgari ücrete gelen zam oranı yüzde 40 olursa maaş 4 bin 560 TL artacak ve 15 bin 962 TL olacak.

2024 ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasıyla konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ay (Aralık) başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz. Çalışanlarımıza yönelik enflasyona karşı koruma prensibimizi, önümüzdeki dönemlerde de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN