Yeni banknotlara cüzdanda yer açın! 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar mı geliyor? Merkez Bankası yeşil ışık yaktı

Yeni banknotlara cüzdanda yer açın! 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar mı geliyor? Merkez Bankası yeşil ışık yaktı

Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte yeni banknotların gelip gelmeyeceği milyonlarca vatandaş arasında merak konusu oldu. Konu ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan açıklama yaptı. 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar mı geliyor? İşte detaylar...

Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte merakla beklenen 1000 TL’lik ve 500 TL’lik banknotların basımıyla ilgili açıklama geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki 1000 TL ve 500 TL'lik banknotlar mı geliyor? İşte detaylar...

1000 TL VE 500 TL'LİK BANKNOTLAR ÇIKACAK MI?

Daha önce yeni banknotlarla ilgili çalışma olmadığını belirten Merkez Bankası, bugün gerçekleşen enflasyon toplantısının ardından yeni banknotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamanın ardından yeni banknotlar için yeşil ışık yakıldığı yorumları yapıldı.

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, 1000 TL ve 500 TL'lik banknotların basımıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Paranın kendisi ortada yokken buna uyumlu banknot makinesi nasıl oluyor bilmiyorum ama Genel olarak bu soru önemli bir soru. Yeni, daha büyük banknotlara ihtiyacımızın olup olmadığı birçok faktöre bağlı. Finansal analizlere, teknik olarak yapılan değerlendirmelere biz buna karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki bütün kompozisyonlu değişimleri dikkate alıyoruz. Bunu dikkatle takip ediyoruz. Yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN