Yılın ikinci ürününde hasat başladı! Kasası 150, kilosu 15 liradan satılıyor: Bu hasattan 7 ton verim bekleniyor

Yılın ikinci ürününde hasat başladı! Kasası 150, kilosu 15 liradan satılıyor: Bu hasattan 7 ton verim bekleniyor

Iğdır'da, yılın ikinci ürünü olarak toprakla buluşturulan domates fideleri, bol verimi ve lezzetiyle yüz güldürüyor. Mayıs ayında ekilen fidelerden elde edilen ve halk arasında "süper domates" olarak adlandırılan bu ürünler, hasatla birlikte sofralardaki yerini almaya başladı.

Çiftçi Cüneyt Açkan, 20 dönümlük arazisinde ektiği domateslerden dönüm başına yaklaşık 7 ton verim beklediğini belirtti. Hasadın kasım ayına kadar devam edeceğini söyleyen Açkan, fiyat politikasını da açıkladı. "Bir kasası 15 kilo geliyor. Kasasını 150 liradan, kilosunu ise 10 liradan satıyoruz. Amacımız halkımızın ucuza yemesi, enflasyonun düşmesi" dedi. Marketlerin domatesi kendilerinden aldığı fiyatın çok üstüne sattığını vurgulayan Açkan, tek dertlerinin vatandaşın doğal domatese uygun fiyata ulaşması olduğunu ifade etti.

yeni-proje-3

KADIN İŞÇİLER HASADIN EN ÖNEMLİ PARÇASI

Tarlalarda çalışan emekçi kadınlar, hasadın en önemli parçalarından biri. Sabah 05.00'te işe başlayan kadınlar, kavurucu sıcak altında çalışarak hem kendi aile ekonomilerine katkıda bulunuyor hem de evlerine sebze ve meyve götürüyor. Çiftçi Açkan, tarlada 8 ila 15 arasında işçi çalıştırdığını ve özellikle kadın istihdamına önem verdiğini belirtti. "Kadınlarımız hem ev ekonomisine destek oluyor hem de kendi evlerine sebze, meyve götürüyor. Biz hiçbir işçimizi sebzesiz, meyvesiz eve göndermiyoruz" diye konuştu.

yeni-proje-4

“ELLERİMİZ NASIR TUTTU”

Tarlada çalışan kadın işçiler, emeklerinin karşılığını almak istiyor. Emekli ve anne olan bu kadınlar, hayatın zorluklarına rağmen çocuklarının eğitimi için çalışmaktan vazgeçmiyor. Bir kadın işçi, "Biz tatilin, gezmenin peşinde değiliz. Tek düşüncemiz çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak, evimizin geçimini sağlamak. Ellerimiz nasır tuttu ama alnımızın teriyle çalışıyoruz" diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

yeni-proje-5

Nasır tutan elleri nedeniyle sosyal yaşamda da zorluklar yaşayan kadınlar, hissettiklerini şöyle anlattı: "Düğünlere gittiğimizde ellerimizi saklayarak yemek yiyoruz. Oysa utanması gereken biz değiliz, alın terinin değerini vermeyenlerdir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN