Yok böyle bir elektrikli! İlk kez bir marka bataryaya 1 milyon km garanti veriyor... Peynir ekmek gibi satacak

Yok böyle bir elektrikli! İlk kez bir marka bataryaya 1 milyon km garanti veriyor... Peynir ekmek gibi satacak

Otomotiv sektörü son zamanlarda elektrikli otomobillerle sık sık yeni gelişmeler yaşıyor. Piyasada onlarca elektrikli otomobil varken ilk kez bir marka batarya 1 milyon km garanti veriyor. Bu araba hem özellikleriyle hem de tasarımıyla peynir ekmek gibi satılacak…

Son zamanlarda elektrikli otomobillerle alakalı sık sık gelişmeler yaşanırken, yeni bir markanın yakın zamanda Türkiye pazarına gireceği öğrenildi. Elektrikli otomobillere ilgi duyan kişilerin bu araba hakkında en çok dikkatini çeken konu ise 1 milyon kilometre garanti vermesi oldu. Üstelik Türkiye’de de bu garantiyle satışa çıkacağı öğrenildi.

TÜRKİYE PAZARINA GİRECEK

Tamamen elektrikli ve fiyat performans oranı yüksek SsangYong’ın SUV’u olan Torres RCX Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Yüzde 10 ÖTV avantajına sahip 462 km menzilli SsangYong Torres EVX’in hangi tarihte satışa çıkacağı henüz bilinmezken sürenin çok uzamayacağı düşünülüyor.

SsangYong, bu otomobilde BYD’nin LFP hücrelerini kullanarak, 73,4 kWh batarya ve standart olarak sunduğu ısı pompası sayesinde 462 km menzil (WLTP) vaat ediyor. D-SUV kabul edilebilecek bu otomobilin şehir içi kullanımında 635 km menzilin mümkün olduğu söyleniyor.

elektrikli

10 YIL 1 MİLYON KİLOMETRE BATARYA GARANTİSİ

Torres EVX, önden çekişli elektrik motoruyla ön plana çıkarken, 152 kW (207 HP) güç ve 339 Nm torka sahip. Bunların yanı sıra Güney Kore'de 10 yıl ve 1 milyon kilometre batarya garantisiyle satılıyor.

elektrikli3

Tüm bunların yanı sıra Türkiye ile Güney Kore arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olmasından ötürü Torres EVX, Ülkemizde sıfır gümrük vergisiyle satılabiliyor. Bu kapsamda Güney Kore’nin bu modeli Çinli rakipleri karşısında büyük üstünlük sağlayacak. 4,7 metrelik SUV’un yüzde 10 ÖTV diliminde yaklaşık 1,6 milyon liraya satılması bekleniyor.

elektrikli2

TÜRKİYE’DE NE ZAMAN SATIŞA BAŞLAYACAK?

Bu elektrikli araba, Güney Kore’de olduğu gibi Türkiye’de de 1.000.000 kilometre batarya garantisi veriyor. Rakipleri 150 ila 200 bin kilometre garantisi sunarken Elektrikli Torres EVX’in bu iddiası duyanları heyecanlandırıyor.

2,4 milyon liralık benzinli versiyonuna kıyasla çok daha uygun fiyattan alıcı bulacak Torres EVX'in Avrupa ve Türkiye teslimatları 2024 ilk çeyreğinde başlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN