Ekrem İmamoğlu’na mazbata ne zaman verilecek? YSK Başkanı tarih verdi…

Ekrem İmamoğlu’na mazbata ne zaman verilecek? YSK Başkanı tarih verdi…

Yenilenen 23 Haziran seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP ve İYİ Parti adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ın ardından yaklaşık 800 bin farkla yeniden İBB Başkanı seçilerek, büyük bir zafer elde etti. İmamoğlu’nun 23 Haziran’da İstanbul’u kazanmasının ardından seçmenler de ‘’Mazbata ne zaman verilecek?’’ sorusunun yanıtı arıyor. Peki Ekrem İmamoğlu mazbatayı ne zaman alacak? İmamoğlu ne zaman görevine başlayacak? Tüm gelişmeler karar.com’da…

Ekrem İmamoğlu, ortalama 31 bin 186 sandıktan kesin olmayan sonuçlara göre birinci çıktı. Seçmenlerin şimdi aklındaki soru ise ‘’İmamoğlu’na mazbata ne zaman verilecek?’’ oldu… İmamoğlu, rakibi Yıldırım’a kesin olmayan sonuçlara göre 800 bin fark atarak, 31 Mart’ın ardından sandıktan ikinci kez birinci çıktı. Seçmenler de şimdi İmamoğlu’na sandıkların ne zaman verileceğini sorguluyor. YSK Başkanı Sadi Güven de bir gazetecinin, ‘’İmamoğlu’na mazbata ne zaman verilecek’’ sorusunu yanıtladı. Güven de buna net bir cevap vermese de süreci anlattı. Peki İmamoğlu’na mazbata ne zaman verilecek? İşte aradıklarınız…

İMAMOĞLU’NA MAZBATA NE ZAMAN VERİLECEK?

10 milyon 570 bin 222 seçmenin yer aldığı İstanbul'da 8 milyon 899 bin 458 seçmen oy kullandı, bunların 8 milyon 746 bin 552'si, geçerli oldu. Ekrem İmamoğlu, yüzde 54,20 oy oranı ve 4 milyon 740 bin 692 kişinin oyunu alarak İBB Başkanı seçildi. Yüzde 44,99 oy oranına sahip olan AK Parti adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 934 bin 896 oy alsa da İmamoğlu’ndan 805 bin 796 fark yedi. Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sükunet içinde gerçekleştirildiğini ifade eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, bir itiraz süreci olduğunu anımsatarak, ilçe seçim, il seçim kurullarına, YSK'ye, itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından mazbatanın hak edene teslim edileceğini duyurdu. Güven, 23 Haziran'da yapılan seçimin sükunet içinde gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, çoğunluğu siyasi parti temsilcilerinden oluşan sandık kurulları tarafından sayım ve döküm işlemlerinin ardından tutulan sayım döküm cetveli ile sandık sonuç tutanaklarının ilçe seçim kurullarına teslim edilerek ilçe birleştirme tutanaklarının tanzim edildiğini duyurdu. İlçe seçim kurullarının tutanakları tarayarak sisteme eklediğini, sisteme girilen neticelerle sayım döküm cetvellerinin, sandık sonuç tutanaklarının YSK'ye geldiği anda eş zamanlı olarak seçime dâhil olan siyasi partilerle paylaşıldığını vurgulayan Güven, seçim sonuçlarının ilanıyla 2014 yılından bugüne dek İnternet üzerinden ıslak imzalı tutanakların tüm vatandaşların erişimine sunulduğuna işaret ederek, bu uygulamanın da dünyada ilk yapılan işlem olduğunu belirtti.

19-06/23/headline.jpg

İTİRAZ SÜREÇLERİ NASIL İŞLEYECEK?

Seçime ilişkin ilk itirazların sandık kurullarına yapıldığını ifade eden Güven, sandık kurulu tutanaklarının ve kararlarına karşı ilçe seçim kurullarına 25 Haziran Salı günü saat 15.00'e dek itiraz hakkı bulunduğunu kaydederek, ilçe seçim kurullarının, bu itirazları 27 Haziran Perşembe saat 17.00'ye dek karara bağlayacağını açıkladı. İlçe seçim kurulları kararlarına karşı 28 Haziran Cuma günü saat 17.00'ye dek il seçim kuruluna itirazda bulunacağını anlatan Güven, il seçim kurulunun, bu itirazları 30 Haziran Pazar günü saat 17.00'ye dek sonuçlandıracağını aktardı. Bu dönemlerin bitmesiyle birlikte il seçim kurulu ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ye itiraz edileceğini ifade eden Güven, YSK'ye itirazların 3 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye dek yapılacağını anlattı.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN