En değişik 1 Nisan şakası! Evde yapılabilecek basit ve eğlenceli şakalar

En değişik 1 Nisan şakası! Evde yapılabilecek basit ve eğlenceli şakalar

En komik 1 Nisan şakalarını evde arkadaşlarınıza veya ailenize yapabilirsiniz. Dünyanın bir çok ülkesinde her yıl Nisan ayının ilk günü kutlanan şaka gününde, insanlar yakınlarına şaka yaparak eğleniyor. İşte, en orijinal 1 Nisan şakaları...

Evde yapılabilen en basit ve eğlenceli şakalar, 1 Nisan'da ilgi görüyor. Fakat 1 Nisan'da kötü şakalara bağlı heyecanın kalp krizine sebep olabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi riskine daha yatkın sinirli ve duyarlı kişilere şaka yaparken dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

EN DEĞİŞİK 1 NİSAN ŞAKALARI

* Halının haltına pıt pıt paketleme malzemesinden koymak çok etkileyici bir zeka ürünü.

* Buluşma yerine arkadaşınızdan önce gelerek vurulma şakasıyla korkudan aklını başından alabilirsiniz.

* Yine bir hayata küstürme şakası daha! Bulabileceğiniz herhangi bir iştah açan tatlının için bir şırınga yardımıyla mayonezle doldurun!

* Kola kutusunun içine gazoz doldurduktan sonra soya sosunu, kola rengini alana kadar doldurabilir, böylece kurbanınızı yanıltabilirsiniz.

* Bulaşık süngerlerini çikolatalı sosla kaplayıp, yılın hayal kırıklığı şakasını deneyin!

april-fools-jokes-10-605.jpg

* Kendi kafanızın fotoğrafını bir fotoğraf kağıdına bastırarak tercihen içinde turşu suyu olan bir kavanoza koyup bir süre ev arkadaşınızın telefonlarını açmayın. Kalp rahatsızlığı olan dostlarınıza yapmamanızı tavsiye ederiz.

* Kola şişesi içine kahverengi jöle koyup kesilip yenilebilen bir kola şişesi de denemek mümkün.

* Tuvalet kağıdını bir saç kurutma makinesinin ucuna bağlayarak kapının arkasında bekleyen hedefinizi tam 12'den vurabilirsiniz.

* Ev arkadaşınızın, şampuanı ya da diş macununa gıda boyası koyarak sabah sabah unutamayacağı bir şaka yapabilirsiniz.

* Arkadaşınızın, sevgilisinin ya da eşinin cep telefonu hissettirmeden alınır ve arkadaşa ayrılık mesajı atılır. Sonra yaşanan gerilim ve dram dolu dakikalar gülerek izlenir.

kind-aprilfisch-aprilscherz.jpg

EN EĞLENCELİ 1 NİSAN ŞAKALARI

Özellikle koronavirüs salgını dolayısıyla 'gönüllü karantina' uygulayarak evlerinden çıkmayan vatandaşlar, eşine dostuna arkadaşına komik şakalar yaparak can sıkıntısını bir nebze olsun atmak istiyor.

POSTİJ ŞAKASI

Kız arkadaşınızın saç rengine uygun bir postiş bulun ve onun en değerli parçasını kesmiş gibi yapın.

YENEBİLEN KOLA ŞİŞESİ

Kola şişesi içine kahverengi jöle koyup kesilip yenilebilen bir kola şişesi de denemek mümkün.

UYUYAN YANDI!

Uyuyan arkadaşınızı diş macunuyla bir Rock Star'a çevirebilir, hatta ona ufak bir uyku solosu yaptırarak videoya alabilirsiniz.

CİPSTEN BROKOLİ ÇIKSIN!

Gerçek kötülük için cips paketinin için brokoli ya da havuç da doldurabilirsiniz.

KARTON KUTU VE SU DOLU BALON

Karton bir kutu bulunur içine son raddeye kadar şişirilmiş su dolu balon konur. Yüksekçe bir yerden gözümüze kestirdiğimiz kurbana su kutuyu tutar mısın denir. Sonra seyreyleyin gümbürtüyü. Balon patlar kutunun deliklerinden sular boşalır. Olay hoş bir kovalamacayla son bulur.

oreo-cookies-april-fools-prank-hip2save-com-e1556288413435-001.jpg

DİŞ MACUNLU BİSKÜVİ

Bir paket kremalı bisküvi alınır. Bir kaç bisküvi ortadan bölünür ve kremaları alınır yerine diş macunu sıkılır. Sırası ile pakete bir diş macunlu bir normal bisküvi üst üste dizilir. Saka yapılacak arkadaşın yanına gelindiğinde bir tane ağzımıza atarız sonra arkadaşa ikram ederiz. Doğal olarak böööööö bu ne bicim bisküvi diyecektir. Siz durumu çaktırmadan ne olmuş gayet güzel deyip sıradaki normal bisküvicide azınıza atarsınız. Bir daha dene deyip sıradaki öbür bisküviyi de tekrar ikram edersiniz.

ÜNLÜ BİRİ GİBİ

Sevdiği bir ünlü, eski bir arkadaş ya da bir çizgi film karakterinin ismini, yakınınızın telefonuna kendi numaranızla kaydedebilirsiniz. Böylece 1 Nisan günü sabah erken saatlerde onu arayıp ya da mesaj atıp aklını karıştırabilirsiniz.

EVLENMEYİ DÜŞÜNENLER İÇİN 1 NİSAN ŞAKASI

Bir erkek sevgilisinin yanındayken yüksek bir yerden aşağı aylıyormuş gibi yapıyor. Sevgilisi arkasından merak içinde koşup baktığında ise üzerine düştüğü yatağın üzerinde yazan şeyi görür. Yatağın üstünde şöyle yazmaktadır… Benimle evlenir misin?

SICAK ÇAY BARDAĞI

Masada oturuyorsunuzdur. Bir bardak çay ya da su gelmiştir. Yoksa gidip alın, gelmesini beklemeyin. Kurbana denir ki, "İki başparmağını masanın kenarına koyacaksın ben de bardağı iki parmağının üstüne koyacağım hadi bakalım devirmeden alabilecek misin?" Tamam demesi için değişik gaz vermeler de yapılabilir. Bardağı koyun o biraz uğraşacak ve alamayacak hadi çek sunu diyecek. Siz ise tabii ki çekmeyeceksiniz, çekip gideceksiniz o ise çırpınıp duracak.

KİBRİT KUTUSUNDA TÜYLÜ CİSİM

Kibrit kutusunun içerisine siyah tüylü küçük bir iplik yumağı koyacaksınız. Buna ince görünmez bir sicim bağlayıp alttan çevirerek kibrit kutusunun en uzak köşesine bantla yapıştıracaksınız. Kibrit kutusunu açarken ip siyah yumağı çekecektir. Ve böylece yumak kutudan fırlayan acayip bir böcek hissi verecektir. Uygulaması size kalmış. Not: Yumak içerden kutuya takılmasın diye köseye üçgen bir rampa kurulması faydalı olur.

138.jpg

BOYALI DÜRBÜN

Bu şakayı bilmeyen birini bulursanız uygulayabilirsiniz. Bir borunun ağız kısmı siyaha boyanır. Uygulama alanında kendiniz gözünüze değdirmeden bakarsınız. "Aaa! Ne enteresan bir de sen baksana şundan" dersiniz. O kişi de alır bakar "Eee ne olmuş bir şey yok ki" der, fakat gözünün etrafındaki halkadan habersizdir. Bu şakayı bir de reçel sürerek deneyin isterseniz o da çok hoş olur...

PÖRTLEYEN MANDALİNA

Mandalina altından para büyüklüğünde küçük bir kapak açılır. Kapak daha sonra yerine yerleştirileceği için dikkatli kesilmelidir. Bu delikten içerideki etli meyve kısmı çay kaşığı ya da başka bir şey yardımıyla itinayla çıkarılır. İçerideki boşluğa mayonez, reçel ya da un gibi şeyler doldurulur. Kapak uygun bir şekilde yapıştırılır.(Belli olmayacak şekilde turuncu bir iplikle bir kaç yerden dikilebilir). Kurban mandalinayı soymak için eliyle bir basınç uygular bu basınç meyveyi pörtletip içini dışına çıkarır.

FOTOMONTAJ

Tanıdığımız birini fotoğrafı varsa bundan iyi bir fotokopi alıp gazetenin orta sayfalarındaki haberlere fotomontaj yaparız. Sonra gazeteyi onun okumasını sağlarız bir yandan da kenarda durup ne yapacağına bakarız. İyi uygulandığı taktirde çok eğlendirici olur bu saka.

KUSMA

Önce güzel bir melemen yaparsınız soğuduktan sonra şeker poşetine koyarsınız. Bunu ceketin içine saklayıp kalabalık bir ortama gidersiniz. Etrafa midesi bulanıyor imajı verip çaktırmadan poşetin içine kusma numarası yaparsınız. Etrafınızdaki insanların ilgisi size yönelince poşetin içine elinizi sokup melemeni elinizle yemeye başlarsınız.

PATATES LOKUM ŞAKASI

Patatesi lokum boyutunda küp küp kesiyoruz sonra onu una buluyoruz lokum oluyor. Birbirine çok benziyor, sonra onu anne babanıza ya da diğer arkadaşlarınıza yedirin.

644896.jpg

SPREY KUTUSU

Elinize bir sprey kutusu alın içini suyla doldurun ve hocanızın yanına gidin yanında hapşırırmış gibi yapın ve aynı anda spreyi sıkın görün bakın ne oluyor ? Biz hocaya spreyi gösterdiğimiz halde 15 dakika kendine gelemedi.

KAYIP ARANIYOR ŞAKASI

Yine sela şakasında olduğu gibi bu da düşman başına diyebileceğimiz arkadaşlar tarafından yapılmış bir şaka. Arkadaşlarının vesikalık fotoğrafının altına “kayıp aranıyor,akli dengesi yerinde olmamakla beraber tehlikelidir, ısırabilir, bulanların insanlık namına aşağıdaki adrese getirmeleri rica olunur” yazıp bunu broşür olarak bastırdıktan sonra tüm apartmanlara yapıştırırlar.. Arızalı Asansör : Arızalı bir asansör bulun ve arızalı uyarısını kaldırın. Tam eşek şakası olur :) Ya da tam tersini sağlam asansöre arızalıdır yazın.

AKŞAMA KUZU VAR

Eşe dosta telefon edip kuzu kestiğinizi akşam 6 da yemeğe beklediğinizi söyleyin, sonra işkembe çorbası içirin.

MİSAFİRLİKTEN CAYMA

Eşe dosta telefon edip akşam oturmaya geleceğinizi söyleyin. Hazırlık yaptırın ama son anda cayın.

ÖĞRENCİLER İÇİN

Sınıf defterinin arasına siyah ipliği topak yapıp koymak. öğretmen açınca da örümcek deyip çığlık atmak. öğretmeni korkutmak.

Kolay Bilgisayar Ekranı Şakası: Basit fakat etkili bir numara: tüm masaüstünün bir ekran resmini (screenshot) alın ve kurbanınızın bilgisayarında bu resmi arka plan yapın. Daha sonra araç çubuğunu ve kısa yol simgelerini gizleyin ve zavallı kurbanınızın tekrar kontrolü sağlamak için yaptığı çabaları kahkahalarla izlemeye hazır olun. Diğer bir masaüstü şakası ise bu masaüstü resmini duvar kağıdı yaparak, kurbanlarınızı en azından bir saniyeliğine de olsa monitörlerinin bozulduğuna inandırmak olabilir.

2021-04-01-121505.jpg

TARİHE GEÇEN 1 NİSAN ŞAKALARI

* 1962 yılında İsveç'in siyah beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına 1 Nisan'da çıkan bir teknisyen, yeni ve çok basit bir teknoloji sayesinde izleyicilere renkli televizyon izleyebilecekleri müjdesi verdi. Bu yöntem ekranın önüne bir naylon kadın çorabı germekti ve yüz binlerce kişi bu öneriyi gerçekten denedi.

* 1998 yılında fast food zinciri Burger King, USA Today gazetesine verdiği tam sayfa ilanla, solaklar için Whopper ürününü çıkaracağını açıklamış, ardından yeni hamburger için yüz binlerce başvuru aldığını bildirmişti.

* İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 1957'deki 'Panorama'da, aşırı ılık geçen kış ve spagettilere saldıran böceklerin ortadan kalkması sayesinde, İsviçreli köylülerin ağaçlarından görülmemiş spagetti rekoltesi elde ettiği bildirildi. Bunun üzerine binlerce İngiliz telefona sarılarak, evlerinde nasıl spagetti yetiştirebileceklerini sordu.

* 1996'de Amerikan fast food zinciri Taco Bell'in, Amerikan bağımsızlık tarihinin sembolü olan ve Philadelphia'da bulunan özgürlük çanını satın aldığını ve federal hükümetin çanın adını Taco özgürlük çanı olarak değiştirdiğini açıklaması, halka arasında infial yarattı.

* Amerikan Sport Illustrated dergisi, 1985'te, beyzbol topuna saatte 270 km hızla vuran ve New York Mets takımına transfer olacak Sidd Finch adlı hayali oyuncunun haberini yazdı. Makalede, oyuncunun bu yeteneğini bir Tibet manastırında idman yaparak elde ettiği yazıldı.

* 1977'de İngiliz The Guardian gazetesi, Hint Okyanu'sundaki hayali San Seriffe ada cumhuriyetinin 10. kuruluş yıldönümünü kutlamak için 7 sayfalık ek çıkardı. Ekte cumhuriyeti oluşturan "Yukarı Kasa" ve "Aşağı Kasa" adalarının kültür ve coğrafyası ayrıntılarıyla anlatıldı.

* 1976'da da İngiliz gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan 09.47'de Plüton Jüpiter'in arkasında geçerken sıra dışı bir olay meydana geleceğini, gezegenlerin bu dizilişinin Dünya'nın çekim gücünü azaltacağını söylemişti. Tam bu anda sıçrayanların havada uçma hissini duyumsayacaklarını söyleyen Moore'un bu açıklaması binlerce kişi tarafından uygulanmıştı.

* 1992'de sol eğilimli NPR (ulusal halk) radyosu, Richard Nixon'ın "Kötü bir şey yapmadım ve bir kez daha kötü bir şey yapmayacağım" sloganıyla başkanlık seçimlerine aday olduğunu açıkladı. Nixon'ın sesini taklit eden kişi çok başarılı bulundu.

* 1995'te Discover dergisi, Aprile Pazzo isimli bir biyoloğun Antarktika'da kafası yassı kemiklerden oluşan ve penguenleri yakalamak için buzu büyük bir hızla ısıtan yeni bir tür hayvan türü keşfettiğini açıklamıştı.

aprilscherze-600.jpg

* Dikkat Bomba (1915)

I. Dünya Savaşı'nın ortalarında 1 Nisan 1915 sabahı bir Fransız havacı, Alman kampının üzerinde uçup, bombaya benzeyen bir şey bıraktı. Alman askerler, panik içinde kaçışmaya başladı. Patlama sesinin gelmemesi üzerine askerler, bombanın düştüğü yeri araştırdı ve üzerinde "1 Nisan" yazan bir futbol topu buldu. 

* Londra Saat Kulesi Dijital Olacak (2007)

BBC, teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak Londra Saat Kulesi'ne dijital gösterge takılacağını duyurdu. Dijital göstergeye karşı çıkan binlerce kişi, BBC'nin telefonlarını kilitledi. BBC'nin Japonca servisi ise, saat kulesindeki akreple yelkovanın ilk arayan 4 kişiye armağan edileceğini duyurdu. Atlas Okyanusu'nun ortasında bulunan bin Japon balıkçı, akreple yelkovan için arayanlar yüzlerce kişiden ilki oldu. 

* İnternette Bahar Temizliği (1997)

Tüm dünyada yüz binlerce kişinin elektronik postasına internetin 24 saat sürecek bahar temizliği için 31 Mart'tan 2 Nisan'a kadar kapatılacağına dair mesajlar düştü. İnternet, 5 adet son derece güçlü Japon yapımı emekleyen robot (Toshiba ML-2274)tarafından temizlenecekti. Bu şaka daha önce de telefon sistemi için yapılmıştı. 

* Sokrates'in Mezarı Bulundu (1995)

Yunan Kültür Bakanlığı, Atina metro sistemi kazıları sırasında Sokrates'in mezarının bulunduğunu açıkladı. Mezarda Sokrates'in içtiği baldıranotunun kalıntılarını taşıyan bir vazo ve M.Ö. 400 ila 390'a ait bir deri parçası vardı. Fransız haber ajansı AFP, haberi tüm abonelerine geçti. Birkaç saat sonra şakanın ortaya çıkması üzerine üzerine AFP, haberi geri çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN