Erdoğan hedef almıştı, öğrencileri sahip çıktı

Erdoğan hedef almıştı, öğrencileri sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın öğrencileri açıklama yaparak, "Ayşe Buğra, Türkiye'nin kıymetli bir değeridir. Biz Ayşe Buğra’ya şahidiz. Hocamızın hedef gösterilmesinden duyduğumuz üzüntü ve rahatsızlığı yineliyoruz. Bu saldırılar bir an önce dursun istiyoruz" dedi.

EDA NARİN | KARAR.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 yıldır tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın davası sürerken Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı hedef aldığı söylemleri gündem olmuştu.

ERDOĞAN HEDEF ALMIŞTI

Erdoğan, Buğra hakkında, "Yani aynı zihniyet şu Osman Kavala denilen bu ülkede Soros adeta ofisi olan temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Şimdi biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi bunları alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz. Buna müsaade etmemiz mümkün değil" demişti.

AYŞE BUĞRA: DEMEÇLERİ ÇOK ESEF VERİCİ

Buğra ise Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin olarak, "3 buçuk yıldır süren, gittikçe ağırlaşan bir eziyet süreci bu. Cumhurbaşkanı’nın ve İçişleri Bakanı’nın demeçleri çok esef verici. Biraz üzülüyorum, memleketim adına da üzülüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"BİZLER AYŞE BUĞRA'NIN ÖĞRENCİLERİYİZ"

Buğra'ya destek büyürken, bir destek de öğrencilerinden geldi. "Ayşe Buğra'nın öğrencileri" imzasıyla yayımlanan açıklama, "Bizler Prof. Dr. Ayşe Buğra’nın öğrencileriyiz" diye başladı. 1986 - 2020 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü, Atatürk Enstitüsü ve Sosyal Politika Yüksek Lisans Programında, Ayşe Buğra'nın öğrencileri olduklarının belirtildiği açıklamada, "40 seneyi aşkın akademik yaşamında yetiştirdiği, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, akademide, iş dünyasında ve kamuda çalışan öğrencileri olarak ona destek vermek üzere bu metni kaleme alıyoruz" denildi.

"AYŞE BUĞRA TÜRKİYE'NİN KIYMETLİ BİR DEĞERİDİR"

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması sonrası gelişen süreçte Buğra'nın hedef gösterilmesinden büyük üzüntü duyduklarının ifade edildiği açıklamada, "Ayşe Buğra, yetiştirdiği binlerce öğrenci, sosyal politika disiplininin gelişmesine sunduğu katkılar, bilimsel üretkenliği ve uluslararası saygınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ve Türkiye’nin kıymetli bir değeridir" ifadelerine yer verildi.

"ÖNEMLİ BİR GELENEK YARATMIŞTIR"

Ayşe Buğra'nın sosyal politikadan kimlik siyasetine, devlet-piyasa ilişkilerinden emek hareketlerine kadar uzanan geniş bir çalışma sahasında, birçok dilde onlarca kitap ve makale yazdığı hatırlatılarak, şöyle denildi: "Çalışmaları Türkiye’nin ve dünyanın birçok üniversitesinde temel kaynak olarak kullanılmaktadır. Ayşe Buğra, bugün dünyanın en prestijli üniversitelerinde akademik çalışmalarını sürdüren yüksek lisans ve doktora tez öğrencileriyle, sosyal bilimler içerisinde önemli bir gelenek yaratmıştır."

"ÇEŞİTLİ ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLDÜ"

Açıklamada, Buğra'nın kurucusu olduğu Sosyal Politika Forumu’nda, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıkları, TÜBİTAK gibi kamu kurumları, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte sayısız araştırma projesi yürüttüğünü altı çizilerek, "Ülkemizde, sosyal politika, yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele, kadınların güçlenmesi, sosyal adaletin sağlanması ve insan hakları temelli politikaların geliştirilmesine öncülük etmiştir. Ayşe Buğra hocamız, bu değerli çalışmalarıyla Dünya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Ödülü (TWAS - The World Academy of Sciences - Celso Furtado Prize 2015) dahil hem uluslararası hem de ulusal çeşitli ödüllere layık görülmüştür" denildi.

"BİZ AYŞE BUĞRA'YA ŞAHİDİZ"

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Ancak tüm bunların ötesinde, Ayşe Buğra iyi kalpli, nazik, sağduyulu ve tevazu sahibi bir insandır. Bunu, yaşamının en zor yıllarında dahi üretmekten, öğrenmekten ve biz öğrencilerine dokunmaktan vazgeçmemesinden biliyoruz. Biz Ayşe Buğra’ya şahidiz. Hocamızın hedef gösterilmesinden duyduğumuz üzüntü ve rahatsızlığı yineliyoruz. Bu saldırılar bir an önce dursun istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN