Son dakika! Beştepe'de kritik toplantı: Erdoğan sessizliğini bozacak

Son dakika! Beştepe'de kritik toplantı: Erdoğan sessizliğini bozacak

Son dakika haberi... 103 emekli amiralin imzaladığı 'bildiri' siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan sessizliğini korurken, kritik açıklama Beştepe'den geldi.

Son dakika haberi... 103 emekli amiralin ortak bildirisi siyaseti de hareketlendi.

Hem iktidardan hem de muhalefetten bildiriye peş peşe tepkiler gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan sessizliğini koruyor. Erdoğan'ın tartışılan bildiriye tepkisi merak edilirken, kritik açıklama Beştepe'den geldi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız yarın 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirecektir" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalar ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 'takke ve cübbe' giydiği fotoğraf ile emekli 103 emekli amiral ortak bir açıklama yapmıştı. 

Kamuoyunda 'bildiri' olarak lanse edilen açıklamada emekli amiraller Montrö Sözleşmesi ile ilgili "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" ifadelerini kullanılmıştı.

Yine bildiride Tuğamiral Sarı'nın görüntüleri için de "Kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur" denilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 103 emekli amiralin açıklaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN