Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'klozet' davası

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'klozet' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, Beştepe yerleşkesinde altın kaplama klozet bulunduğunu ileri süren CHP lideri Kılıçdaroğlu'na manevi tazminat davası açacak.

TRT Haber'e göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı aleyhina tazminat davası açacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayına yönelik iddialarıyla ilgili manevi tazminat davası açılacağını söyledi.

Özkaya, Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı Sarayında altın kaplama klozetler ve bardaklar bulunduğu" iddia ettiğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nun beyanıyla ilgili olarak mahallinde keşif yapılması suretiyle iftira attığı ve yalan söylediğinin tesbiti ve bu nedenle manevi tazminat davası açacağız" dedi.


Özkaya, dava dilekçesini yarın sunacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun davaya konu olan açıklaması şöyle:

“Siyasete girerken hep şunu söyledim. İnandığım doğruları söyleyeceğim. Altın kaplamalı tuvaletlerin fotoğrafları gazetelerde çıktı. Bu iktidar döneminde bir devlet dairesinde bir kamu kurumunda bir kişi kalkıp da kendisine altın kaplı klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Ben bunun hesabını sormayacak mıyım? Ben saray, şu, bu demedim. Açık net şunu söyledim. Ankara’daki beylere çağrı yaptım. Altın kaplı klozetler yapılıyorsa bu ülkede birinin bunu düşünmesi lazım. Beyefendi üstüne alınmış. Ben onu muhatap almıyorum. Kesinlikle. Benimle özel bir tartışma alanı yaratmak istiyor. Cezai ehliyeti olmayan birini benim muhatap almam doğru değil ki. Önce cezai ehliyeti olması lazım. Öyle bir şey yok ortada. Bugün kullandığı dil nefret dilidir, nefret söylemidir. Buradan, bu kandil gecesi tuvalet temizleyip çocuklarının rızkını sağlayan bütün emekçilerin gözlerinden öpüyorum. Bu ona yeter. Bu kadar yeter."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN