Esra Albayrak için ne dediler? Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a hakarete tepki

Esra Albayrak için ne dediler? Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a hakarete tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a sosyal medyada hakaret edilmesi muhalefet de dâhil olmak üzere tüm çevrelerin tepkisini çekti. 4. kez baba olduğunu açıklayan Bakan Albayrak’ın paylaşımının ardından Twitter’dan yapılan bir yoruma soruşturma başlatıldı. Peki Esra Albayrak için ne dediler? Berat Albayrak’ın eşine kim, nasıl hakaret etti? Konunun ayrıntılarını sizin için derledik…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük kızı, Bakan Albayrak’ın eşi Esra Albayrak için sosyal medyada yapılan hakarete Başak Demirtaş, Muharrem İnce, Mansur Yavaş, Fahrettin Altun, Meral Akşener, Aykut Erdoğdu ve Fatma Betül Sayan Kaya gibi isimler tepki gösterdi. Esra Albayrak’a yönelik hakaret içerikli, çirkin ifadeler kullanan kullanıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

ESRA ALBAYRAK İÇİN NE DEDİLER?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın ardından bir kullanıcı, Esra Albayrak ile ilgili ağza alınmayacak, hakaret içerikli, çirkin bir ifade kullandı.

Twitter’dan 4. Çocuklarının doğduğunu müjdeleyen Bakan Albayrak, ‘’Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz. ????’’ ifadelerini paylaşmıştı.

Ardından bir haber sitesinin paylaşımının altına yorum yazan Twitter kullanıcısı, ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Yayın kimliğimiz ve yayın politikamız gereği bu ahlaksız ifadeleri sayfamızda paylaşmıyoruz…

‘’İNSANLIKTAN NASİPSİZ BU ŞAHIZLAR HESABINI HUKUKA VERECEK’’

Bu kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Körpecik yavruya, annesine, babasına çirkin iftiralarla saldırma düşkünlüğüne sapmış, ruhunu nefrete boğdurmuş; ağzı bozuk, fikri çürük, aynı havayı solumaktan hicap duyduğumuz güruhu kınamak bile zûl geliyor. İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir” açıklamasında bulundu.

ALTUN: ORGANİZE SALDIRI VE HAKARET FURYASI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaşanan olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

* Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ı ve eşi Esra Albayrak Hanımefendi'yi dün gece dünyaya gelen yeni yavruları vesilesiyle tebrik ediyorum. Hamza Salih'in ailesi, vatanı ve milleti için hayırlı bir evlat olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.

* Bu güzel haber karşısında bile, insanlıktan nasibini almamış bir güruh, anneliğin kutsiyetini ve çocukluğun masumiyetini hiçe sayarak organize bir saldırı ve hakaret furyası başlattı. Bu tavrı esefle kınıyor, şiddetle lanetliyorum.

* Vicdan ve ahlaktan yoksun bu arsızlığın manevi, kültürel ve toplumsal değerlerimiz içerisinde asla yeri yoktur. Bu örgütlü ahlaksızlığa karşı tepkisiz kalanların riyakarlığını da görmezden gelemeyiz.

• İkiyüzlülüğü ve ahlaksızlığı zihniyetlerinin bir parçası haline getirenlere karşı biz hakikatin ve ahlakın tarafı olmayı sürdüreceğiz. Kimse hakarete uğramasın, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye daha çok mücadele edeceğiz.

İNCE VE YAVAŞ, ALBAYRAK’A DESTEK ÇIKTI

Bakan Albayrak’a ve eşine yönelik çirkin ifadelere her kesimden tepki gelirken, CHP eski Yalova milletvekili Muharrem İnce, Esra Albayrak'a yönelik yapılan paylaşımı ahlaksızlık olarak nitelerken, bu tür paylaşımların ister Başak Demirtaş'a, ister Esra Albayrak'a yani, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkılmalı, kınanmalı, yapanın da cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Kadınlara yönelik her türlü saldırının karşısında olacaklarını vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Esra Erdoğan Albayrak'a yönelik ahlak dışı söylemleri ve çirkin ithamları kınadığını vurgulayarak, ‘’Allah evlatlarını güle güle büyütmeyi nasip etsin” temennisinde bulundu.

‘'MİLLETİMİZİ SES YÜKSELTMEYE DAVET EDİYORUM’’

“İnsanlığınız, haysiyetiniz, insafınız nerede?” diye soran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da, “Yeni doğmuş bir bebek ve lohusa annesine böyle aşağılıkça saldırmak nasıl bir ahlaksızlıktır? Milletimizi, Esra Albayrak Hanımefendi’ye yapılan ahlaksızlığa karşı sesini yükseltmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

‘‘SİYASETE EŞLERİN, TORUNLARIN ÖZNE YAPILMASI AYIPTIR’’

Siyasete eşlerin, çocukların, torunların özne yapılmasının ayıp ve ahlaksızlık olduğunu niteleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Böyle siyaset olmaz, böyle insanlık olmaz. Esra Hanım’ı yeniden anne olmasından ötürü tebrik ediyorum. Allah kendisine, vatanına milletine hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

GELECEK PARTİSİ VE DEVA PARTİSİ DE SESSİZ KALMADI

Esra Albayrak'a ve yeni doğan bebeğine yönelik sosyal medyada paylaşılan çirkin ifadeleri şiddetle kınadığını vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ‘’Her zaman söylediğimiz gibi kadın onuru ve aile kutsalımızdır, dokunulamaz. Esra Hanım’ı tebrik eder, bebeğe hayırlı ömür dilerim” paylaşımında bulundu.

Esra Albayrak’a yeni doğmuş evladı üzerinden çirkin ifadelerde bulunanların, hastalıklı bir zihniyetin ürünü olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, daha evvel de Başak Demirtaş’a yapılan hakaretleri anımsatarak, “Kadınlar, canınız istediği zaman hakaret edebileceğiniz, onurlarıyla oynayabileceğiniz varlıklar değildir” ifadelerine yer verdi.

CHP’Lİ İSİMLERDEN TEPKİ

Esra – Berat Albayrak çiftini yeni doğan bebekleri vesilesiyle tebrik eden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bir bebeğin dünyaya gelişi gibi duru bir olayın çirkinleştirilmeye çalışılmasını çürümüşlük olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Siyasi mücadelenin başka, ailenin başka olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, ‘’Aileye bir anneye uzatılan dili lanetliyorum” sözleriyle tepkisini gösterirken, Hamza Salih’e sağlıklı bir ömür diledi.

Anneliğin kutsal olduğuna işaret eden CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, aileye, mahremiyete, dünyaya gözlerini açan yavruya karşı insanlıktan yoksun paylaşımları kınadığını belirtirken, Albayrak ailesini kutladı, Hamza Salih’e sağlıklı bir ömür diledi.

Esra ve Berat Albayrak çiftini yeni dünyaya gelen bebekleri için tebrik mesajı yayınlayan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Aileye ve yeni doğan bebeklerine yönelik ahlak dışı ve çirkin söylemleri, sözleri şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

‘’BUGÜN ÜLKE OLARAK YİNE BİRİLERİ ADINA UTANDIK’’

Türkiye olarak yine birileri adına utandıklarını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Esra Albayrak’a yapılan ahlaksızlığın kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, ‘'Kime kimden gelirse gelsin, her türlü ahlaksızlığın karşısındayız” dedi ve Albayrak çiftinin yeni doğan evlatlarına sağlıklı ve hayırlı ömürler diledi.

BAŞAK DEMİRTAŞ’A HAKARET EDEN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik hakarette bulunan Vedat M. Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçundan TCK 214/1 maddesinden tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderilmiş, fakat tutuklanmasının ardından avukatının nöbetçi sulh ceza mahkemesine yaptığı itirazın ardından tahliye edilerek, hakkında evden ayrılmama biçiminde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmişti.

''HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ''

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Bakan Albayrak'ın eşi Esra Albayrak’a yönelik çirkin ifadeler kullanılmasını kınayarak, “Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” çağrısında bulundu.

Başak Demirtaş, “Esra Hanım’ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın” ifadelerine de yer verdi.

O HAKARETİ EDEN ZANLI YAKALANDI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, sosyal medyada Hazine ve Makiye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak'ı hedef alan hakaret içerikli yorumun arkasından, şüpheli E.B. hakkında soruşturma başlatıldı.

Şüpheli E.B, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

E.B. ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN