Eyfel Kulesi nerede?

Eyfel Kulesi nerede?

Paris’in yedinci bölgesinde yer alan Eyfel Kulesi, şehrin hemen hemen her yerinden görülür. Seyir açısı mükemmel olan Eyfel Kulesi’de restoran da bulunur. Paris’in simlelerinden olan kule, 1889’da inşa edildi.

Gustave Eiffel tarafından yapılan Eyfel Kulesi, Paris’te yapılan dünya fuarı için tasarlandı. O dönem insan eliyle yapılan ve dünyanın en uzun binası olma özelliğini taşıyan Eyfel Kulesi’nin zirvesinde, mimarının yaşadığı oda ve seyir terası da yer alır.

EYFEL KULESİ NEREDE VE HANGİ ÜLKEDE?

Eiffel Kulesi, Fransa’nın başkenti Paris'in yedinci bölgesinde bulunuyor. Şehrin batısında Seine Nehri kıyısında Champ de Mars parkı ve Trocadero arasında bulunan Eyffel Kulesi, günümüzde Fransa'nın en önemli simgelerinden biri hâline gelmiştir.

6 ve 9 numaralı metro hatlarının Trocadero ve 6 numaralı hattın Bir Hakeim durağı kullanılarak Eyffel kulesine ulaşabilirsiniz. Bunun hâricinde Louvre Müzesi'nden Seine nehri kıyı şeridi izlenilerek, hafif tempoda sadece yarım saat yürüyerek Eyfel Kulesi’ne ulaşabilirsiniz.

eyfel-kulesi-nerede.jpg

EYFEL KULESİ NE ZAMAN YAPILDI?

Eyfel Kulesi, Gustave Eiffel tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen dünya fuarı için inşa edildi. 1889’da, Fransız Devrimi'nin de yüzüncü sene kutlamaları kapsamında ziyarete açılan Eiffel Kulesi, 300 metre yüksekliğindedir. Bu yükseklik vesilesiyle Eyfel, New York'taki Empire State binası inşa edilene dek dünyanın insan yapımı en uzun binası olma özelliğine sahipti.

Demir konstrüksiyon üzerine inşa edilen Eyfel Kulesi’nde turistlerin Paris'i seyredebilecekleri iki kat yer alır. İlk katta aynı anda bir de restoran vardır. Kulenin zirvesinde ise mimarı Gustave Eiffel'in yaşadığı oda ve seyir terası yer alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN