Faiz kararı açıklandı mı? PPK toplantısı sonrası dolar, euro ve altında son durum

Faiz kararı açıklandı mı? PPK toplantısı sonrası dolar, euro ve altında son durum

Merkez Bankası PPK toplantısı sonrası yılın son faiz kararı açıklandı. Piyasaların radarında bulunan PPK toplantısı sonrası dolar ve euro, yakından takip ediliyor. Öte yandan Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı alacağı bekleniyordu…

Yakın zaman önce yeni ekonomi yönetiminin başa gelmesiyle verdiği mesajlarla hareketlilik yaşayan piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyordu. Dolar, euro ve altın da Merkez Bankası'nın faiz kararına göre hareketini sürdürüyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın başkanlığında 24 Aralık perşembe günü toplanan Para Politikası Kurulu’nun (PPK) açıklayacağı faiz kararı belli oldu.

Karar, Para Politikası Kurulu Toplantısının arkasından saat 14.00'de açıklandı. 

TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükselttiğini duyurdu.

Reuters anketine katılan 18 kurumun hepsi faiz artırımından önce yüzde 15 seviyesinde olan politika faizinde artış yaşanacağını düşünüyordu. Tahminlerin medyan beklentisi, politika faizinin yüzde 15’ten yüzde 16.50'ye yükseltileceği yönündeydi. Artış tahminleri de 75 ila 200 baz puan arasında değişiklik gösteriyordu.

Ekonomi yönetimindeki sürpriz değişimin ardından Kasım ayı içerisinde yeni başkan Ağbal yönetimindeki ilk toplantıda Merkez Bankası, enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi ve dezenflasyon sürecinin tekrardan tesisi için politika faizini 475 baz puan artırarak beklentilere paralel bir şekilde yüzde 15'e yükseltmişti.

faiz-karari-ne-zaman-aciklanacakk.jpg

24 ARALIK 2020 DÖVİZ KURLARI
 
Amerikan Doları 7,65 TL
Euro  9,32 TL
İngiliz Sterlini 10,38 TL
İsviçre Frangı 8,64 TL
Japon Yeni 0,07 TL
Suudi Arabistan Riyali 2,04 TL
Norveç Kronu 0,88 TL
Danimarka Kronu 1,25 TL
Avustralya Doları 5,80 TL
Kanada Doları 5,96 TL
İsveç Kronu 0,92 TL 

ALTIN FİYATLARI 24 ARALIK

Gram altın: 461 lira

Çeyrek altın: 755 lira

Yarım altın: 1.510 lira

Cumhuriyet altını: 3.011 lira

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN