Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir kaç yaşında ve aslen nerelidir? Maçoğlu’nun sağlık durumu hakkında açıklama

Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir kaç yaşında ve aslen nerelidir? Maçoğlu’nun sağlık durumu hakkında açıklama

Halk arasında ‘Komünist Başkan’ olarak bilinen Tunceli Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, boğaz ağrısı ve yüksel ateş şikayetiyle gittiği Tunceli Devlet Hastanesi’nde yapılan testlerin ardından koronavirüse yakalandığını açıkladı. Fatih Mehmet Maçoğlu, sağlık durumu ile ilgili de açıklama yaptı.

Son zamanlarda sık sık cenaze törenlerine katıldığını ve virüsü kimden kaptığını bilmediğini söyleyen Fatih Mehmet Maçoğlu, yüksek ateş ve boğaz ağrısı dışında başka bir şikayeti olmadığını söyledi. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?’ soruları da sosyal medyada en çok merak edilen konular arasında yer aldı.

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR?

1968’de Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Çemberlitaş Köyü'nde doğan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 11 kardeşi bulunuyor. İlk öğretimi Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda okuduktan sonra Bingöl Sağlık Lisesi'nde eğitimine devam eden Fatih Mehmet Maçoğlu, Konya Bozkır Hisarlık kasabasında sağlık memuru olarak çalışmaya başladı.

Askerlik sebebiyle Tunceli Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı'na tayin olan Fatih Mehmet Maçoğlu, askerlik görevinin ardından Pertek ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda görev yapmaya başladı. 1996’da Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası'nın aktif üyesi olarak işyeri temsilciliği yapan Fatih Mehmet Maçoğlu, 2007’den 2017’ye dek Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde yaptı.

Fatih Mehmet Maçoğlu, 2014 yerel seçimleri için görevinden istifa ederek Tunceli’nin Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu.

BAŞKANLIĞI DÖNEMİ

2014 yılındaki seçimlerde Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Ovacık Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, beş yıl boyunca başarıyla yürüttüğü görevinde birçok önemli işlere imza attı. Tarım alanlarını halka açan, belediye bünyesinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye eliyle ürettiği ürünleri yurt içi ve yurt dışında satarak, belediyeye gelir kapısı sağladı.

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde TKP’den Tunceli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediye Başkanı olarak seçildi.

Fatih Mehmet Maçoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Pazar günü Erzincan’dan dönen ve gece vücut sıcaklığı 39 dereceye yükselen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sabah saatlerinde boğaz ağrısı nedeniyle Tunceli Devlet Hastanesine başvurdu.

Tedavi altına alınan Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan alınan numuneyle koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testin akşam saatlerinde olmasının ardından Maçoğlu’nun koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Maçoğlu’nun hastanede tedavisine başlandı.

“BİRÇOK CENAZE TÖRENİNE KATILDIM”

Son zamanlarda birçok cenaze törenine katıldığını ve virüsü kimden kaptığını bilmediğini kaydeden Fatih Mehmet Maçoğlu, 13 Haziran'da Fransa´da havuzda boğularak yaşamını yitiren Dilek Yücetepe ve iki oğlunun cenaze törenine katıldığını, cenazede Yücetepe’nin eşi Muharrem Yücetepe ile yakın temasının olduğunu aktararak, son bir hafta içerisinde de Pülümür´de iki vatandaşın cenaze törenine katıldığını söyledi.

Son olarak pazar günü Erzincan’a gidip gelmesinin ardından gece yarısı ateşinin 39 dereceye kadar çıktığını ve sabah hastaneye giderek test yaptırdığını anlatan Fatih Mehmet Maçoğlu, akşam saatlerinde testin pozitif çıktığını paylaştı.

Şu an hastanede olduğunu ve bütün kontrollerinin yapıldığını belirten Fatih Mehmet Maçoğlu, boğazının ağrıdığını ancak durumunun iyi olduğunu kaydederek, akciğer filminin ve kan tahlillerinin çok iyi çıktığını ve endişe edecek bir durumun olmadığını vurguladı.

Bir süre tedavisinin hastanede süreceğini ve boğaz ağrısı hâricinde bir şikâyetinin olmadığını bildiren Fatih Mehmet Maçoğlu, yakın temas kurduğu herkesin listesinin çıkarıldığını söyledi.

SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sağlık durumunun şu an için iyi olduğunu anlatan Fatih Mehmet Maçoğlu, sık sık arandığı için telefonlarının kitlendiğini ve sağlık durumuyla ilgili günlük bilgilendirmenin yapılacağını belirterek, ‘’En kısa zamanda haberleşmek üzere’’ dedi.

Öte yandan sağlık ekipleri, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun yakın temas kurduğu kişilerle ilgili filyasyon çalışması başlattı. DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN