Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu mu? İşte adaylar...

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu mu? İşte adaylar...

Teknik direktör Erol Bulut ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de sportif direktör Emre Belözoğlu sezon sonuna kadar takımın başında yer alacak. Sarı-lacivertli kulübün yeni sezon için Joachim Löw ile el sıkıştığı ileri sürüldü. Diğer adayların ise Zlatko Dalic, Marcelo Gallardo ve Alex de Souza olduğu konuşuluyor. İşte, son dakika Fenerbahçe haberleri...

Kulüpten ayrılan Erol Bulut, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ne gelerek takımla vedalaştı. Yarın yapılacak ilk antrenmanda takımın başında yer alacak Emre Belözoğlu, 1 yıl içerisinde futbolcu, sportif direktör ve teknik direktör olarak tarihe geçti. Erol Bulut yönetiminde Fenerbahçe, Süper Lig'de çıktığı 30 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik, 7 yenilgi yaşayıp, 31. haftayı 59 puanla 3. sırada bitirdi. Avrupa kupalarında yer almayan Sarı Kanarya, Türkiye Kupası'na ise çeyrek finalde veda etti.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLACAK?

Almanya Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw, 9 Mart 2021'de yaptığı açıklamada EURO 2020 sonrası milli takımdaki görevini bırakacağını açıklamıştı. Deneyimli teknik adamın Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddia ediliyor.

Joachim Löw, 2009'da ilk kez Almanya Milli Takımı'nın formasını giyen Mesut Özil'in uzun yıllar hocalığını yaptı. Löw, yıldız futbolcu için, "Almanya'nın son 20-30 yılda yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan biri. Teknik dehası çok yüksek. Topu ayağına alır almaz ilk hareketi ileri, kaleye doğru oluyor. Bu özelliği çok hoşuma gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın, İngiltere'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi nedeniyle Almanya'da ırkçılığa varan saldırılara maruz kalması üzerine de Löw, iki öğrencisine sahip çıkmış, Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, "Mesut ve İlkay'ı uzun zamandır tanıyorum. İkisi de Almanya'ya ait değerleri benimsemiş insanlar. Bu benim için çok önemli. Almanya'ya çok iyi uyum sağlamış durumdalar. Bunun güvencesini verebilirim" demişti.

18802338-303.jpg
Joachim Löw

FENERBAHÇE'DE 2. LÖW DÖNEMİ BAŞLAR MI?

Joachim Löw; Stuttgart, Fenerbahçe, Karlsruhe, Adanaspor, FC Tirol ve Austria Wien'i çalıştırdıktan sonra 2004 yılında Almanya Milli Takımı'nda Jürgen Klinsmann'ın yardımcısı olmuştu. Klinmsann'ın milli takımdan ayrıldığı 2009'dan beri de Almanya'yı çalıştırıyor. 61 yaşındaki çalıştırıcı, Panzerler'in başında 2014 Dünya Kupası'nı kazanırken, 2017'de de Konfederasyon Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştı.

Löw ayrıca 1996-97 sezonunda Stuttgart ile Almanya Kupası'nı almış, 2001-02 sezonunda ise Tirol Innsbruck ile Avusturya şampiyonluğuna ulaşmıştı.

"BAZI TAKIMLARIN TEKLİFİYLE İLGİLENEBİLİRİM"

Fenerbahçe ile adı anılan Joachim Löw, EURO 2020'ye hazırlandığının altını çizerken, "Menajerim neyi kiminle konuşuyor bilmiyorum ve turnuvaya kadar hiçbir şey duymak istemediğimi söyledim ona.

Turnuvadan sonra belki bazı takımların teklifiyle ilgilenebilirim ama şu anda tüm konsantrasyonum Avrupa Şampiyonası'nda" ifadelerini kullandı.

2021-03-25-201006.jpg
Joachim Löw, Hasan Çetinkaya, Aykut Kocaman, İsmail Kartal / 6 Aralık 2012

ALEX, FENERBAHÇE'NİN BAŞINA GEÇER Mİ?

Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza, teknik direktörlük kariyerine başlıyor. Alex, ülkesi Brezilya ekiplerinden Sao Paulo'nun U20 takımı için anlaşma aşamasına geldi.

Globo'da yayına katılan Alex, Brezilya ekiplerinden Sao Paulo'nun U20 takımının başına geçmek üzere. Görüşmeler devam ederken anlaşma sağlanması halinde 43 yaşındaki futbol adamı, nisan ayında başlayacak iki yıllık bir sözleşmeye imza atacak.

Daha önce Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Yeni Malatyaspor, Alex de Souza'yı gündeme alacaklarını açıklamış ancak ilerleme kaydedilememişti.

2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giyen Alex, spor kamuoyunda Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör adayları arasında yer alıyor.

0x0-alex-de-souza-teknik-direktor-oluyor-1616138267933.jpg
Alex de Souza

ALİ KOÇ, DALIC İLE EL SIKIŞMIŞTI

Fenerbahçe'de son 2 yıldır teknik direktörlük için gündemde olan Zlatko Dalic gerçekleşmeyen hikaye olarak kaldı. EURO 2020'de önce eleme aşaması sonra da koronovirüs nedeniyle erteleme kararı alınması planları yarım bıraktı.

Dalic, Hırvatistan kaptanı Domagoj Vida'nın Beşiktaş'ta oynaması, yardımcılarından Marjan Mrmic'in hem kaleci hem de antrenör olarak uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet etmesi sayesinde Türkiye ligini takip ediyor. 53 yaşındaki teknik adam, Hırvatistan Milli Takımı oyuncuları tarafından, 'Arkadaş Hoca' ve 'Sakin' olarak tanımlanıyor.

26734258-1779801188737489-8806268781206510937-n-001.jpg
Zlatko Dalic

MARCELO GALLARDO İDDİALARI

Fenerbahçe'de teknik direktörlük için adı geçen bir diğer aday River Plate ile büyük başarılara imza atan Arjantinli Marcelo Gallardo olmuştu. Arjantinli gazeteci Martin Castilla, sarı-lacivertlilerin Gallardo'yu takımın başına geçirmek istediğini belirtti. Fenerbahçe'nin ekonomik anlamda iyi bir teklif yapacağını ve bu teklifin de Arjantinli teknik adam tarafından olumlu değerlendirilebileceğini aktardı.

2014'ten bu yana River Plate'in başında bulunan Marcelo Gallardo, 2014'te Sudamericana şampiyonluğu ile başladığı Arjantin ekibinde 2015 ve 2018 yıllarında da Copa Libertadores zaferleri yaşadı.

Sosyal medya kullanıcıları, bir başka Arjantinli teknik adam Marcelo Bielsa'nın Fenerbahçe'nin başına geçmesi için kampanya başlatmıştı. Premier Lig'de Leeds United'ı çalıştıran deneyimli futbol adamının şu an İstanbul'a gelmesi en zayıf ihtimal olarak değerlendiriliyor.

marcelo-gallardo-river-plate-001.jpeg
Marcelo Gallardo

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN