Ferit Edgü’den Sel Yayıncılık'a ‘korsan bandrol’ cevabı: Uzlaşma yok

Ferit Edgü’den Sel Yayıncılık'a ‘korsan bandrol’ cevabı: Uzlaşma yok

Türkiye’nin önde gelen yazarlarından Ferit Edgü’nün kitaplarının ‘korsan bandrolle’ basıldığı iddiası gündem oldu. Sel Yayıncılık’ın sahibi İrfan Sancı'nın 'Hak kayıplarını giderdik' açıklamasını yalanlayan Edgü, "Telif haklarındaki kayıtlar karşılanmadığı gibi böyle bir öneri de almış değilim" dedi.

Sel Yayıncılık’ın, Türkiye’nin yaşayan en önemli yazar ve yayıncılarından Ferit Edgü’nün kitaplarını korsan bastığı iddiası gündeme geldi. Sel Yayıncılık’ın sahibi İrfan Sancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ferit Edgü ile ‘anlaştıklarını’ ve ‘konunun aralarında kalacağına dair uzlaşmaya vardıklarını’ belirtti.

Hakkari’de Bir Mevsim, Bir Gemide gibi önemli eserlere imza atan 50 Kuşağı’nın önde gelen isimlerinden Ferit Edgü iddialarla ilgili olarak Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Bugüne değin, yayınevine bir zarar vermemek için suskunluğumu titizlikle korudum. Bugün, İrfan Sancı’nın açıklamalarında adımın geçmesi üzerine, konuya açıklık getirmek için suskunluğumu bozmak gerekliliğini duydum. İrfan Sancı’nın iddia ettiği gibi aramızda hiçbir açık görüşme olmamış, kezâ hiçbir uzlaşma gündeme gelmemiştir” dedi.

‘GEÇEN YIL YAYINEVİ İLE TÜM İLİŞKİLERİMİ KESMİŞTİM’

Sel Yayıncılık ile aralarında herhangi bir uzlaşma olmadığını vurgulayan Ferit Edgü “Geçen yılın Nisan-Mayıs aylarında, yayıncım Sel Yayıncılık kitaplarımın yayın satışıyla ilgili bazı yolsuzluklarını saptamış, kendilerinden beklediğim inandırıcı açıklamaları alamadığım için de tüm ilişkilerimi kesmiştim. Bu süreç içinde, İrfan Sancı’nın iddia ettiği gibi aramızda hiçbir açık görüşme olmamış, kezâ hiçbir uzlaşma gündeme gelmemiştir. Telif haklarındaki kayıtlar karşılanmadığı gibi böyle bir öneri de almış değilim” diyerek iddiaları yalanladı.

“Bugüne değin, yayınevine bir zarar vermemek için suskunluğumu titizlikle korudum. Bugün, İrfan Sancı’nın açıklamalarında adımın geçmesi üzerine, konuya açıklık getirmek için suskunluğumu bozmak gerekliliğini duydum” şeklinde konuşan Edgü sözlerini, “Gelişmekte olan Türk yayıncılığında entelektüel ahlaka sığmayan davranışların ortaya çıkmasından son derece üzgünüm. Böyle biline” diyerek bitirdi.

‘BANDROL MESELESİNİN DETAYLARINI PAYLAŞMAYACAĞIM’

Sel Yayıncılık tarafından, yazar-şair Ferit Edgü’nün kitaplarının korsan basıldığına ilişkin mail sosyal medyada tartışmalara neden olmuştu. Sel Yayıncılık adına açıklama yapan İrfan Sancı, “Ferit Edgü’ye gerçek anlamda rezil olduğumuz, toparlamaya çalıştıkça batırdığımız, sonunda da nasıl ve niçin olduğunu kendisine açıklamak zorunda kaldığımız bir süreç yaşadık. Ben hem değerli bir yazarımızı, hem de dostumu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadım, yaşıyorum. Bu badrol meselesini, kimden ve neden kaynaklandığına dair detayları paylaşamayacağım ama Ferit Edgü bütün bunlardan haberdardır, hak kayıpları giderilmiştir. Kendisi konuyu anlamış ve anlayışla karşılamışsa da “ağzımızın tadı kaçtığı için” yayıncılık ilişkimizi sonlandırmak durumunda kaldık. Ayrıca tam da bu nedenle konunun aramızda kalacağı konusunda da uzlaşmaya vardık. Şimdi kim, hangi motivasyonla bunu kullanarak itibar kaybı yaratmaya çalışıyor bilmiyorum ama hepsiyle tek tek uğraşacağımdan emin olabilir. Defalarca devlet tarafından dava edilen bir yayıncı olarak yasal yollar hiçbir zaman ilk tercihim olmaz ama hem kendimi hem ailemi hem de bin bir zorlukla kurduğumuz ve bugünlere getirdiğimiz Sel Yayıncılık’a yönelik iftiralara dair gerekli hukuki süreçleri başlattım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN