Filistin'de yeniden OHAL ilan edildi

Filistin'de yeniden OHAL ilan edildi

Filistin'de koronvirüs (corona virüs) artışı nedeniyle yeniden OHAL ilan edildi. Buna göre, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Filistin kentlerine giriş çıkışlar durdurulabilecek, sokağa çıkma yasağı uygulanabilecek ve şehirler arası seyahatler kısıtlanabilecek.

Filistin Yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen artış nedeniyle bir kez daha olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yayınladığı kararnamede "Koronavirüsün yayılması nedeniyle bugünden itibaren tüm Filistin topraklarında 30 günlüğüne OHAL ilan edilmiştir." ifadesini kullandı.

Kararnameye göre, OHAL'in uygulanması için Başbakan Muhammed Iştiyye ve hükümetine her türlü yetkinin verildiği vurgulandı.

VAKA SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ

Buna göre, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki Filistin kentlerine giriş çıkışlar durdurulabilecek, sokağa çıkma yasağı uygulanabilecek ve şehirler arası seyahatler kısıtlanabilecek.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Doğu Kudüs dahil olmak üzere İsrail işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarındaki vaka sayısı 4 bin 250'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı da 19'a yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Filistin hükümeti Kovid-19 nedeniyle daha önce 6 Mart'ta, ay sonuna dek uygulanmak üzere OHAL ilan etmiş, Filistin Devlet Başkanı Abbas da 3 Nisan’da OHAL’in bir ay daha uzatılmasına karar vermişti. OHAL, 3 Mayıs'ta kaldırılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN