Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

Batı Afrika ülkesi Gana'nın Ashanti bölgesindeki altın madeninde meydana gelen göçükte 6 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Ashanti bölgesine bağlı Atwima Mponua kentinde yasa dışı faaliyet gösteren altın madeninde meydana gelen göçükte 6 kişi öldü.

Göçük altında kalan 2 kişinin ağır yaralı olarak çıkarıldığı ve bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Yetkililer, yasa dışı madencilik yapan 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Ülkenin Wa bölgesinde de 2 gün önce yasa dışı madencilik yapan iki grubun arasında çıkan çatışmada, 20 kişi yaralanmıştı.

Gana'da geçen sene temmuz ayında kurulan Ulusal Yasa Dışı Madencilik Görev Gücü tarafından başlatılan operasyonlarda yasa dışı olarak çalışan maden ocaklarının faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Ülkede devam eden kaçak madencilik faaliyetleri hem doğaya zarar veriyor hem de madenlerde meydana gelen çökmeler ölümlere neden oluyor.

ABUJA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN