Gelecek nesil Volkswagen araçlar Nvidia’dan güç alacak

Gelecek nesil Volkswagen araçlar Nvidia’dan güç alacak

Volkswagen ve Nvidia CES 2018’de iş birliğine gittiklerini duyurdu. Gelecekteki araçlar sürücüsünü tanıyacak ve onun ihtiyaçlarına cevap verecek.

Volkswagen’ın I.D Buzz aracı size asla üretime girmeyecek tipik bir konsept gibi görünebilir ancak Alman otomobil üreticisi yeni nesil mikrobüs üretimine 2022 yılında başlamayı planlıyor. Elektrikli bir araç olan I.D Buzz, Nvidia’nın yeni geliştirdiği Drive IX platformuyla birlikte çalışacak.

Volkswagen CES 2018 kapsamında açıklanan Nvidia iş birliğiyle gelecekteki araçlarına yapay zekayı entegre etmeyi planlıyor. Böylelikle Nvidia üretimi yongaları kullanan araçlar sürücüsünü ve yolcusunu tanıyarak özelleştirilmiş bir yolculuk deneyimi sunacak. Örneğin sürücü araca yaklaştığında eğer o kişi aracın sahibiyse araç bunu algılayıp kilidi otomatik olarak açacak.

2022 yılına kadar bu teknolojilerle donatılmış 20 aracı piyasaya sürmeyi planlayan Volkswagen, Nvidia’nın yardımıyla otonom araç sektöründe de iddialı bir üretici konumuna gelmek istiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN