Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Milleti iyice fakirleştirdiniz

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Milleti iyice fakirleştirdiniz

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Merkez Bankası’nın faiz kararını sert bir dille eleştirdi: Milleti iyice fakirleştirerek kazanacağınız kredibilitenin daha fazlasını, 130 milyar USD rezervi satan personelinize soruşturma başlatarak kazanabilirsiniz.

Merkez Bankası politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti. Banka yeni Başkan Naci Ağbal'la birlikte ikinci kez faiz artışı kararı aldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son 1,5 ay içinde Türkiye'de faizlerin 675 baz puan arttığını ve dünyada korona nedeniyle bütün ülkelerin faizleri indirdiğini hatırlatarak, "Nerede kaldı faiz lobisi, dış mihraklar diyerek dikkati dışarıya çekme?" ifadeleriyle gidişata tepki gösterdi. 

KARAR Ekonomi Müdürü İbrahim Kahveci de "Başkanlık sistemi de faiz lobisini yenemedi" değerlendirmesinde bulundu.  

Konuyla ilişkin bir açıklama da Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan geldi. Özcan, ekonomideki kötü gidişatı hatırlattığı tweetinde şu ifadelere yer verdi: 

Siyasi hırs uğruna uyguladıkları yanlış politikalar nedeniyle, faizi 675 baz puan artırmak “zorunda kalanlara” bir öneri. 

Milleti iyice fakirleştirerek kazanacağınız kredibilitenin daha fazlasını, 130 milyar USD rezervi satan personelinize soruşturma başlatarak kazanabilirsiniz. 

-Enflasyonu %15’e, faizi %17’ye, işsizliği %30’a çıkaran, 

-Kişi başına milli geliri %30 düşüren, 

-Çalışanları Avrupa’nın en düşük asgari ücretine mahkum eden, 

“yerli ve milli !!” politikalarınız nerde? 

Birkaç ay önceki saçmalıklarınızı bıraktınız diye “reformcu mu” oldunuz? 

 

 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN