Son dakika! Naci Ağbal'dan faiz kararı sonrası ilk açıklama

Son dakika! Naci Ağbal'dan faiz kararı sonrası ilk açıklama

Son dakika haberi... Faiz kararı sonrası ilk kez konuşan TCMB Başkanı Naci Ağbal, 'Normalleşme adımları sürecek' sinyali verdi: Faiz koridoru uygulaması ve gecelik borç verme geç likidite penceresi aracı tanımlanmış amaçları dışında kullanılmayacaktır.

Son dakika haberi... Merkez Bankası'nın faiz yükseltmesinin ardından TCMB Başkanı Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi. 

Ağbal, 'Normalleşme adımları sürecek' sinyali de verdi: "TCMB'nin para politikası aracı, 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranıdır. Faiz koridoru uygulaması ve gecelik borç verme geç likidite penceresi aracı tanımlanmış amaçları dışında kullanılmayacaktır. 2021 yılında hiçbir şekilde GLP veya faiz koridoru, temel politika aracı yerine geçen bir işlem görmeyecektir.

Önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşuna kadar kararlılıkla sürdürülecektir."

Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum gerçekleştirdi.

Naci Ağbal'ın açıklamaları şöyle:

"Fiyat istikrarı, ekonomik birimlerin tüketim, yatırım ve tasarruf kararlarında dikkate almaya gerek duymadıkları ölçüde düşük bir enflasyon oranını ifade etmektedir. Merkez bankaları, toplumsal refah artışına en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak yaparlar.

Ekonomimiz son çeyrekte, 3. çeyrekte oluşan güçlü momentumu, ivmeyi sürdürmektedir. Üretim, tüketim ve yatırımda güçlü ivme devam etmektedir."

POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 17'YE ÇIKTI

Merkez Bankası, dün politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltmişti. 

Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın atanmasının ardından ikinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleşmişti.

Geçanay politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 10,25'ten yüzde 15'e çıkartan Merkez Bankası, bu ay da 200 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN