Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Rabia Naz' açıklaması

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Rabia Naz' açıklaması

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ve AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli geçen yıl evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin, sosyal medyada yer alan iddialar üzerine açıklama yaptı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin, sosyal medyada yer alan iddialar üzerine açıklama yaptı. 

Başsavcı Alan "Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir" dedi.

BAŞSAVCILIK: SOSYAL MEDYADA ASILSIZ İDDİALAR GÖRDÜK

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, yaptığı yazılı açıklamada, Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen ve Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görüldüğünü belirtti.

Soruşturmaya müdahale edildiği ve dosyanın üstünün örtüleceği gibi yanlış ve maksatlı haberlerin kamuoyunu yanıltabileceği gibi yargıyı da zan altında bıraktığını ifade eden Alan, bu nedenlerle kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereğinin hasıl olduğunu kaydetti.

"SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR"

Başsavcı Alan, açıklamasında şunları aktardı: "Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir. Adli Tıp Kurumundan alınan raporlarda 'ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması neticesinde meydana gelmiş olabileceği' yönünde mütalaa verilmiştir. Soruşturma kapsamında birçok kişi dinlenmiş, olay mahallinde keşif icra edilerek bilirkişi incelemesi yaptırılmıştır. Küçük Rabia'nın ölümüyle ilgili intihar ve yüksekten düşme dahil her türlü ihtimal titizlikle araştırmaya devam edilmekte olup, yargı delillere ve oluşacak vicdani kanaatine dayalı olarak kararını verecektir."

CANİKLİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili "Asılsız iddialara ilişkin süreç başlatılmıştır" ifadesini kullandı.

Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, "Son günlerde birtakım medyada ve sosyal medyada, Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl nisan ayında meydana gelen üzücü ve son derece hassas bir olayla ilgili olarak soruşturmayı yönlendirdiğimize ilişkin iftira, yalan ve hakaretler yer almaktadır.  Asılsız iddialara ilişkin ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Bahsedilen olayın yargıya intikal ettiğini dikkati çeken Canikli, şunları kaydetti:

"Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından da idari soruşturma yapılmıştır. İlave olarak soruşturmaya müdahale ettiğimize ilişkin yalan ve iftiraların da soruşturulması için başvuruda bulunuyoruz. "

NE OLMUŞTU?

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık bir yıl önce evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın yüksekten düştüğü öne sürülmüş, ancak Vatan'ın ölümüyle ilgili ailenin çabalarıyla hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün yüksekten düşme değil 'bedensel travma' sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN