1 liradan satılıyordu şimdi ücretsiz oldu! Belediye Başkanı duyurdu: Orada yaşayanlar artık gönüllerince yiyebilecekler

1 liradan satılıyordu şimdi ücretsiz oldu! Belediye Başkanı duyurdu: Orada yaşayanlar artık gönüllerince yiyebilecekler

O belediyenin üretim tesisinde her gün taze üretilen ekmek 1 liradan satılıyordu şimdi ücretsiz oldu. Güzel haber belediye başkanından gelirken, artık orada yaşayanlar gönüllerince yiyebilecek. İşte detaylar…

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, göreve geldiği zaman 1 liradan satışta olan 400 gram ekmeğin ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşması için harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonrasında, Bursa Kestel Belediyesi bünyesindeki modern üretim tesisinde üretilen 400 gram ekmek, ücretsiz olarak 1500 aileye dağıtılmaya başlandı.

Başkan Erol, Türkiye’deki en ucuz ekmeğin 1 liradan değil, ücretsiz olarak vatandaşa sunulmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

SADECE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN GEÇERLİ

Önceki dönemde Kestel Belediyesi’nin ürettiği ekmeğin 1 liradan satıldığını anımsatan Başkan Erol, 1 lira olması sebebiyle Kestel ilçesinin dışından da gelip buradan ekmek almak isteyen vatandaşlarımız oluyordu. Özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlarımız metro ücretsiz olduğu için Özlüce'den, Görükle'den buraya gelip ekmek almak istiyordu. Kestel halkı ve dışarıdan gelen vatandaşlarla birlikte uzun kuyruklar oluşuyordu. İhtiyaç sahibi aileler de ekmek almakta güçlük çekiyordu. Yeni süreçte biz ekmeği 1 lira değil, ücretsiz yaptık. Ancak bu tabi ki ihtiyaç sahibi aileler için geçerli. Bin 500 aileye şuanda ücretsiz olarak ekmeğimizi ulaştırıyoruz. Ayrıca ilçe merkezinde 73 ailenin evden çıkamadığını, yaşlı veya hastalık sebebiyle gelemediğini tespit ettik. Bunların ise evlerine biz kendimiz ekmekleri götürüyoruz. Ayrıca, haftalık olarak pazar ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Bu ücretsiz ekmeklerimizi Kesteliz kart ile dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelere bunları dağıtacağız” dedi.

turkiyenin-en-ucuz-ekmegi-1.jpg

Belediyenin ürettiği 400 gram kaliteli ekmeğin isteyenlere piyasanın yarı fiyatı olan 10 liradan satışına devam edileceği bilgisini de veren Başkan Ferhat Erol, "Bursa’nın yine en ucuz ekmeği biz satıyoruz. Herkesin ulaşabileceği satış noktalarını da arttırdık. Her gün yaklaşık 6 bin ekmek üretimi gerçekleştiriyoruz. 15 bin ekmeğe kadar ekmek kapasitemiz var. Geçtiğimiz dönemde merkez hariç satış yoktu. Biz kırsal mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşacak şekilde muhtarlıklarımıza ekmekleri ulaştırıyoruz. 30’a yakın mahallemize ekmeğimizi ulaştırıyoruz şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN