1 Mayıs tutuklularına cezaevinde disiplin soruşturması: 'Spor ve sohbet hakları engelleniyor'

1 Mayıs tutuklularına cezaevinde disiplin soruşturması: 'Spor ve sohbet hakları engelleniyor'

1 Mayıs kutlamaları sırasında tutuklananlarla ilgili gelişmeler, Marmara Kapalı Cezaevi'nde disiplin soruşturması başlatılmasına yol açtı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), tutukluların yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekti.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle tutuklananların Marmara Kapalı Cezaevi'nde disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya kaldığını duyurdu. Tutukluların spor ve sohbet haklarının engellendiğini belirten ÇHD, tutukluların savunmalarının alınma sürecinde yaşanan hukuksuz uygulamalara dikkat çekti.

ÇHD'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tutuklananların cezaevi koşullarında yaşadıkları sorunlar detaylandırıldı. Tutukluların slogan attıkları gerekçesiyle birden fazla disiplin soruşturmasına maruz kaldığı ve bu süreçte savunmalarının hukuksuz bir şekilde alınmaya çalışıldığı belirtildi. İdari birimlerde değil, koğuşlarda kapı arkasında savunma vermek zorunda bırakıldıkları ifade edildi.

ÇHD, tutukluların yaşadığı bu süreçleri yakından takip edeceklerini ve hukuksuz uygulamalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN