10 milyon euro kime gidiyordu?

10 milyon euro kime gidiyordu?

Suç örgütü lideri Peker’in ifşaatıyla ortalığa saçılan kirlilikler zincirine bir halka daha... Kara para aklama suçlamasıyla Türkiye’deki tüm mal varlığına mahkemece el konulan firari Sezgin Baran Korkmaz’a “10 milyon euroya bu işi çözeriz” teklifinin iletildiği ortaya çıktı. ‘Çürümenin’ boyutunu gösteren iddiaya muhalefet sert tepki gösterdi, yargıyı göreve çağırdı: Bu para Ankara’da kimin için istendi?

Yurt dışındaki Sezgin Baran Korkmaz’ı arayan Veyis Ateş’in “Seninle uğraşan bir klik var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün” dediği kamuoyuna yansıdı.

Görüşmede 10 milyon euroluk bir meblağı işaret ederek “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın. Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para iş bitene kadar bende duracak” ifadesini kullandığı belirtildi. Korkmaz’ın, ses kayıtlarını yayınlayacağı da kaydedildi.

‘KOVUŞTURMAYI ÖNLEMEK İÇİN SİYASİ YAPI ADINA İSTENİYOR’

Kirli ağın hangi boyuta ulaştığını gösteren iddialar kamuoyu vicdanında rahatsızlığı artırdı. En sert tepki muhalefetten geldi.

CHP lideri “Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal” vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu “Bir gazeteci hukuki kovuşturmayı önlemek için Ankara’daki siyasi bir yapı adına 10 milyon euro istiyor. Ankara’da kimin için istendi bu para? Savcılar, bu para kimin için istendi, öğrenin” dedi.

karar-manset-16-haziran.jpg

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla ortalığa saçılan mafya-siyaset-medya ilişkilerine dair bir vahim halka daha ortaya çıktı. Yurt dışındaki Sezgin Baran Korkmaz’dan Veyis Ateş’in Ankara’da birileri adına 10 milyon euro istediği belirtildi. Kirli ilişkinin hangi boyuta ulaştığını gösteren iddia kamuoyunda rahatsızlığı artırırken muhalefetten sert tepki geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu “Her gün yeni bir skandal. Bir gazeteci Ankara’daki siyasi bir yapı adına 10 milyon euro istiyor. Kimin için istendi bu para? Savcılar öğrenin” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir dizi videoyla siyaset-mafya-medya ilişkileri hakkında ortaya attığı vahim didalarabir yenisi eklendi. Yurtdışına çıkan SBK holding patronu işinsanı Sezgin Baran Korkmaz’a “Seninle uğraşan bir klik var ama 10 milyon euroya işi tersine çevrilebilir” teklifini ileten kişinin gazeteci Veyis Ateş olduğu ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman’ın iddialarla ilgili köşesine taşıdığı ses kayıtlarında Veyis Ateş ile Baran arasında özetle şöyle bir diyalog yaşanıyor: Veyis Ateş (Korkmaz’a) “Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…” Bunun üzerine Korkmaz “Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?” diyor. Ateş şöyle cevap veriyor; “Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…” Korkmaz “Nasıl göstereceğim abi?” Ateş “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın” diyor.

Korkmaz bunun üzerine “Abi diyelim yolladım 10 milyon euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?” diye soruyor…Veyis de diyor ki o zaman: “Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!” Korkmaz’ın, ses kayıtlarını yayınlayacağı da kaydedildi.

‘PARA SİYASİ YAPI ADINA İSTENİYOR’

Kirli pazarlığın hangi boyuta ulaştığını gösteren iddialar kamuoyu vicdanında rahatsızlığı artırdı. En sert tepki ise muhalefetten geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Her şeyin borsasını kurduklarını duyuyorduk. FETÖ borsası ile ne kadar kodaman FETÖ’cü varsa serbest bıraktılar, 15 Temmuz Şehitlerini sattılar.

Şimdi de bir gazetecinin bir iş adamından 10 milyon Euro istediğine şahit oluyoruz. Niçin? Hukuki kovuşturmayı önlemek için. Ankara’daki siyasi bir yapı için istiyor bu parayı, çözeriz diyor. Ankara’da kimin için istendi bu para, bilmek istiyorum. Savcılar ne zamana kadar işinizi yapmayacaksınız? Harekete geçin, kimin için istendi bu para, öğrenin.

NEYİN PEŞİNE DÖŞECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK

Muhalefet olarak neyin peşine düşeceğimizi şaşırdık. Her gün yeni bir skandal. Lağım. Sevgili Halkım bunları önlemek için 4 yıl önce Adalet Yürüyüşü’ne çıkmıştım. Bu borsacılar şehit kanlarını satmasınlar diye, birileri milyonlarca Euro götürürken halkımız aç kalmasın diye.”

Hakkında suç örgütü lideri olmaktan yakalama kararı bulunan Peker’in videolarıyla ortaya saçılan kirli ilişkiler ağına mualefetin yanı sıra sosyal medya başta olmak züere kamuoyunun da sert tepkisi sürüyor. Gelinen aşamada karanlık iddiaların yargı eliyle aydınlatılması beklentisi oluştu. Kamuoyu vicdanını rahatsız eden gelişmeler karşısında iktidarın sessizliğine de eleştiriler artmaya devam ediyor.

SEDAT PEKER BU KEZ DE CHP’YE SESLENDİ

SOYLU’NUN KORUMA MÜDÜRÜNÜN İŞ BANKASI’NDA NE İŞİ VAR?

Yayınladığı videolarla iktidara ilişkin çeşitli ifşaatlarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, bu kez CHP’ye seslendi. Peker’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle: “CHP yetkilileri, siz İş Bankası’nın yasal hissedarı değil misiniz? Paramount Oteli’ndeki çökme ekibinin içinde olan, süslü sülünün (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu) koruma müdürü Ekrem Güler’in o bankada ne işi var hiç soruyor musunuz? CHP yetkilileri, aynı zamanda Silivri Emniyet Müdürü’nün intiharından da sorumlu olan bu şahıs İş Bankası yönetim kurulunun baş danışmanlığını yapıyor.

Veyis Ateş’le beraber Sezgin Baran Korkmaz’dan avanta isteyen, geceliği 100 bin lira olan kaldığı Paramount Otel’in faturasını yayımlayamayan bu kişinin finans konusunda nasıl bir dehası var ki emeklilikten sonra o göreve atanıyor? CHP yetkilileri, aldıkları kredileri ödeyemedikleri için bankaya kalan ya da ihale yoluyla satışa çıkarılacak otellerin ve büyük mülklerin üstüne kanuni görüntü altında çökmek için bu şahsın özel olarak oraya monte edildiğini görmüyor musunuz?” Peker’in iddialarına CHP’den açıklama geldi. Bahsi geçen ismin derhal görevden alınması gerektiğini belirten CHP’li Özgür Özel “Bu ismin nasıl göreve başladığı derhal açıklanmalıdır. İş Bankası’nın üzerine gölge düşürtmeyiz!” dedi.

‘THODEX’İN KURUCUSU DA KAÇMADAN ÖNCE BAKANLIĞA ÇAĞRILDI’ İDDİASI

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen Thodex vurgununda yeni bir iddia ortaya atıldı. Thodex’in reklamlarında yer alan ‘shiftdelete.net’ internet sitesinin kurucusu Hakkı Alkan, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in yurtdışına kaçmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Alkan, Thodex vurgunundan ve Özer’in kaçmasından önce bir bakanlıktan kendisine ‘sinyal’ geldiğini söyledi.

Alkan “Sinyal üzerine bakanlıktan Thodex’in kurucusu hakkında iletişim bilgisi talebinde bulundular bana. Tanışıklığım zaten yok. Bilgileri buldum, teslim ettim. Ondan sonra toplantıya çağırdılar. O hafta ne olduysa kaçtı gitti” dedi.

Peker, SBK Holding Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’na çağrıldıktan bir gün sonra yurtdışına çıktığını öne sürmüş, Thodex için de benzer iddialarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN