Deniz Zeyrek : AK Parti'nin oylarını Sedat Peker'den çok çift maaş alanlar düşürüyor | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın birinci günü Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek konuk oldu. Zeyrek, Sedat Peker'in iddialarının Ankara nezdinde yankılanmalarına değindi. İktidarın azalan oylarının sebebini de açıklayan Zeyrek, " AK Parti'nin oylarını Sedat Peker'den çok, çift maaş alanlar düşürüyor" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek oldu. Zeyrek, Sedat Peker'in ifşaatlarını ve 'Peker yakalandı' iddialarını, Erdoğan-Biden NATO Zirvesi görüşmesini masaya yatırdı.

AK PARTİ'NİN OYLARINI SEDAT PEKER'DEN ÇOK ÇİFT MAAŞ ALANLAR DÜŞÜRÜYOR

Sedat Peker'in 9 videoda bulunduğu iddialar sonrası, iktidarda bu iddiaların yansımasını değerlendiren Zeyrek, AK Parti'nin azalan seçmen oylarının sebebinin Peker'in iddialarından çok çift maaş alan kişiler olduğunu söyledi. Zeyrek, Peker'in iddialarından çok birden fazla maaş alma meselesinin toplum nezdinde daha çok karşılık bulduğunu dile getirdi. Zeyrek, "Sedat Peker'in iddialarının iktidara zarar verdiği kanaatindeyim. Peker'in iktidarla iletişimini de ortaya çıkardı. Ne kadar iç içe geçtiklerini gördük" dedi.

İktidarın eriyen oylarının sebebini değerlendiren Zeyrek, insanların yoksul ve AK Parti'den umutsuz olduğunu da dile getirdi:

"İnsanlar yoksul ve umutsuz. Sedat Peker'in iddiaları, etik meselesi vs. İnsanlar kendi başlarına gelinceye kadar, bunlar çok da değer yargılarını etkilemiyor. 10 bin doları onlara verseler 'alırım' diyorlarsa ötekisine laf edemiyorlar. Sedat Peker'in açıklamaları bir Cem Yılmaz şovu izler gibi izleniyor, Sedat Peker'den maaş alınması bile toplumu etkilemiyor."

"SELAMİ ALTINOK 'İKİ SENEDEN BERİ İLK DEFA SİGARA İÇTİM' DEDİ"

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e verilen koruma polisi iddiaları hakkında ve Peker'e verilen koruma kararı belgesindeki Selami Altınok'un imzası hakkında konuşan Zeyrek, çok çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Selami Altınok'la sohbet ettim 'iki seneden beri ilk defa sigara içtim' dedi. 'Bu haberi görünce neye uğradığımı şaşırdım' dedi."

Soylu'nun Sedat Peker'in iddialarından sonra istifa ettiği dönemdeki desteği bulamadığını da aktaran Zeyrek, "Sedat Peker'in OYAK iddiası doğru" dedi ve Peker'in Külünk hakkındaki iddiaları ile ilgili ise Ankara'da kimsenin ağzını bıçak açmadığını çünkü herkesin Külünk'le Cumhurbaşkanının yakın olduğunu bildiğini dile getirdi.

"PEKER AVRUPA'YA KAPAK ATMAK İSTEYEBİLİR"

Sedat Peker'in 9. videodan sonra videolara ara vermesi sonucu, Dubai'de BAE tarafından yakalandığı iddiaları ile ilgili Zeyrek şöyle konuştu:

"Sedat Peker'in MİT'i, devleti zor duruma sokacak iddiaları olursa operasyon yapılabilir. BAE'nin 'buyurun Sedat Peker'i paketledik size teslim edeceğiz' gibi bir yola gireceğini beklemiyorum. Sedat Peker politik mesajlar veriyor. Ben politiğim, politik sığınma hakkımı kullanıyorum diyerek Avrupa'ya kapak atmak isteyebilir."

Zeyrek, "İletişim Başkanlığı diye devasa bir binamız var. Koskoca iletişim organizasyonu bir tripodla bir kameraya yenildi, öyle görülüyor" diyerek Peker konusunu sonlandırdı.

"BİR KURUŞ BİLE KOYMADAN 50 MİLYON DOLARI ALDILAR"

Doğan Medya Grubu'nun satılma sürecini ele alan Zeyrek, çok çarpıcı bilgiler paylaştı:

"Hürriyet hükümet tarafından baskıyla, zorla sattırıldı. Sabah nasıl bir havuz oluşturuldu, bir gruba teslim edildiyse Hürriyet'te öyle.. Aydın Doğan'a bu noktaya gelmesi için şunlar yapıldı;

Ben Hürriyet'in Ankara temsilcisiydim. Yanımda idari temsilci vardı. Çocuğu FETÖ'cü diye tutukladılar, 7 ay cezaevinde yattı. Sonunda da beraat etti ve o kadar çok devletine bağlı bir adam ki. Tazminat davası bile açmadı. Tek bir delil ortaya koyamadılar. Bir ay önce aileden birisi Milli İstihbarat Teşkilatına girmek istiyordu, güvenlik soruşturması yaptılar tertemiz çıktı, neredeyse başlayacaktı. Mümkün mü? 1 ay önce yapılan güvenlik soruşturmasında aile tertemiz çıkıyor 1 ay sonra FETÖ.. Hürriyet Grubunun Ankara'daki idari temsilcisi yani Aydın Doğan'ın temsilci gözaltına alındı ve tutuklandı, 7 ay cezaevinde yattı.

Aynı günlerde Aydın Doğan'ın çok yakınındaki bir odada CEO'nun yani en büyük yöneticisini ve Aydın Doğan'ın avukatını göz altına aldılar. Aydın Doğan'ın yanında arama yaptılar. Bunun anlamı neydi? Faruk Bildirici 'Aydın Doğan Cumhurbaşkanı ile görüştü' diye yazmış. Cumhurbaşkanı orada açıkça dedi ki 'iddianameyi bir görelim.' Böyle bir durumda bir Cumhurbaşkanının ne demesi lazım? Bir mağduriyet varsa üstüne gitmek lazımken iddianame çıksın da bakalım gibi bir yorum yaptı. Bunların ardından Aydın Doğan teslim olmak zorunda kaldı ve sattı. Anlaşmayı biliyorum ben, 2 yıl ödemesiz yapıldı. Şöyle bir şey duydum o zaman, çok kanıtlayamadığım için isim vermeyeceğim; O dönemde 50 milyon dolar civarında bir peşinat ödemeleri gerekiyordu, şu anda ismi çok konuşulan bir işadamından aldıklarını duydum. Yakında belki o da ortaya çıkar. Bir kuruş bile koymadan 750 milyon dolara aldılar onu Aydın Doğan'a verdiler, sonra da hepimizi attılar. Şu anda 41 arkadaşımız var."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Deniz Zeyrek:('Millet aç' polemiği) Cumhurbaşkanından beklemediğim sözler. Erdoğan geçekten çok değişti.

İktidar kendini patlatmaya çok meyilli, devamlı yanlış yapıyor.

AK Parti muhteşem bir propaganda algısına sahip. 'Bunlar yapamaz' algısını 20 yıl boyunca çok güçlü bir şekilde yerleştirmiş, muhalefetin bunu kırması zor .

Ortak aday CHP'li olursa HDP seçmeni tam destek verir.

Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünmüyorum.

(Erdoğan-Biden NATO Zirvesi görüşmesi) Türkiye'nin NATO üyeliği tartışması gündeme gelmez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN