11 ayda 310 kadının katledildiği Türkiye'de Bakan Yanık: Kimse bize kadın hakları konusunda ders veremez

11 ayda 310 kadının katledildiği Türkiye'de Bakan Yanık: Kimse bize kadın hakları konusunda ders veremez

Türkiye'de 2022 yılının 11 ayında toplam 310 kadın katledilmişken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan ilginç bir açıklama geldi. "Kadına yönelik şiddetle mücadelede yaptıklarımız ortada" diyen Bakan Yanık, "Türkiye'de eğer kadınları bir sosyal aktör haline getiren birisi varsa o da Sayın Cumhurbaşkanı'mızdır" ifadelerini kaydetti ve ekledi: Kimse bize kadın hakları konusunda ders verecek, had bildirecek durumda değil.

Türkiye'de cezasızlık, 6284 Sayılı Kanun'un etkin bir şekilde uygulanmaması gibi nedenlerle kadın cinayetleri katlanarak artıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre ocak-kasım arasında Türkiye'de toplam 310 kadın katledildi.

AK Parti Adana İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise kadına şiddetle mücadeleye ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

'KADINLARI SOSYAL AKTÖR HALİNE GETİREN CUMHURBAŞKANI'MIZDIR'

Bakan Yanık, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleleriyle ilgili, 2002'den bu yana önemli çalışma yaptıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün çağdaşlığı, ilericiliği, insan haklarını kimseye bırakmayan arkadaşlar, bütün bu çalışmaları kendileri iktidarın bir tarafındayken akıllarına bile getirmediler. Türkiye'de eğer kadınları bir sosyal aktör haline getiren birisi varsa o da Sayın Cumhurbaşkanı'mızdır. Bizim yaptıklarımız, ürettiğimiz değerler üzerinden bizi eleştiren, bizi itham eden bir dil var. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer Türkiye'de kadınların hakkını teslim eden bir siyasi varsa o da sadece ve sadece Cumhurbaşkanı'mız. Sahip çıkacağız... Lafa gelince hakikaten kadın ve çocuk diye ensemizde boza pişirenler, geçmiş sicillerine baktığınızda, hatta bugünkü seçimlerine baktığınızda hiç öyle günahlarından kurtulacak durumda değiller.

'KİMSE BİZE HAL BİLDİREMEZ'

Kimse kusura bakmasın. Kimse bize kadın hakları konusunda, kadınların siyasete, ekonomik hayata, istihdama, sosyal hayata katılımı konusunda ders verecek, had bildirecek durumda değil. Kadına yönelik şiddetle mücadelede yaptıklarımız ortada."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN