11 mahalle karantinaya alındı! Yetkililerden yeni salgın uyarısı! En az 3 hafta… Bölgelere giriş çıkışlar kapatıldı

11 mahalle karantinaya alındı! Yetkililerden yeni salgın uyarısı!  En az 3 hafta… Bölgelere giriş çıkışlar kapatıldı

O şehirde yaşayanlar salgın şokuyla şaşkına döndü. 11 mahalleyi etkileyen salgın nedeniyle karantina kararı uygulamaya geçerken o bölgelerde resmen kapatıldı. Yetkililerden yeni salgın uyarısı peş peşe geldi. İşte tüm detaylar…

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde koyun ve keçilerde görülen çiçek hastalığı nedeniyle bölgede bulunan 11 mahallenin karantina altına alındığı duyuruldu. Yeniköy, Bademli, Yeşildere, Yumrutaş, Bedirbey, Köke, Akalan, Pınaryazı, Uçarı, Oğuz ve Çorum mahallelerinde karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı aktarıldı.

YENİKÖY'DE BAŞLADI

Denizli Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Denizli'de görülen çiçek hastalığının Öncelikle Yeniköy Mahallesi'nde başladığını söyledi. En büyük hayvan pazarının Acıpayam'da yer aldığını belirten Özdemir, karantina tedbirlerinin bu bölgede uygulanmaya başladığını işaret ederek canlı hayvan pazarının ikinci bir karara kadar kapatıldığını duyurdu.

Karantina tedbirlerinin en az 3 hafta boyunca devam edeceği beklentisi olduğunun altını çizen Özdemir, hastalığın keçi ve koyunlarda görüldüğüne dikkat çekerek insanlara bulaşmadığını aktardı.

karantina-koyun.jpg

ÇİÇEK HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hayvanlarda görülen çiçek hastalığı belirtilerine değinen Başkan Özdemir, “Koyun ve keçi çiçeği, Poxviridae familyasının Capripoxvirus genusundan koyun çiçeği virüsü ve keçi çiçeği virüsünün neden olduğu, ateş, iştahsızlık depresyon, deri ve iç organlarda çiçek lezyonları, gözyaşı ve burun akıntısı ile karakterize oldukça bulaşıcı viral hastalıktır. Hastalık çıkan bölgelerde 3 yıl süreyle koyun ve keçilere çiçek aşısı yapılmalı, eğer sürüde hastalık çıkmış ise hasta hayvanlar ayrılmalı ve sağlı hayvanlar ile temas ettirilmemelidir. Ölen hayvanlar derin çukurlara kireç dökülerek gömülmeli ve hasta hayvanların bulundukları ağıllar dezenfekte edilmelidir.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN