13 ilde tehlike rüzgarları esiyor! O isimden uyarılar geldi... Perşembe ve cuma günü herkes önlemini alsın!

13 ilde tehlike rüzgarları esiyor! O isimden uyarılar geldi... Perşembe ve cuma günü herkes önlemini alsın!

Mevsim normallerinin dışında yer alan hava şartlarına dair Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den açıklama geldi. Kerem Ökten yaptığı açıklama ile birlikte İç Anadolu bölgesini uyardı. Yapılan açıklamalara göre buzlanma ve don olayı bekleniyor. Perşembe ve cuma sabahı işe gidecekler hazırlıklı olsun. Özellikle İç Anadolu doğusu ve Doğu Anadolu illerinde görülecek. İşte tüm detaylar...

O İLLER HAVA DURUMUNA DİKKAT ETSİN

Dünya üzerinde iklim değişikliğinin yaşanmasıyla birlikte hava durumunun nasıl olacağını kestirmek oldukça zor. 2022 - 2023 yılı ile birlikte istenildiği gibi kar yağışının olmaması ile birlikte mart ayı sonu ve nisan ayı başında kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışı için umutla beklenen günlere girmiş bulunmaktayız. Yağışlara dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından yapılan açıklama ile ilerleyen günlerde sıcaklıklar düşebilir. Soğuk günlerin beklendiğini belirten uzman trafiğe çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Çarşamba, perşembe günleri Türkiye'nin büyük bir kısmında don ve buzlanma olaylarının gerçekleşeceğini ifade etti. Ülkede yaşanabilecek olan don ve buzlanma olayı ile trafikte hızlı hareketlerin olumsuz olaylar doğurabileceği de açıklandı.

5a41ed5661361f0fb082ee4d.webp

SICAKLIK -16'YA DÜŞEBİLİR

Çarşamba ve perşembe akşamına dikkat çeken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten Perşembe ve cuma günleri için uyarılarda bulundu. Perşembe ve Cuma sabahları kalkıp işe gidecek olan vatandaşların pür dikkat olması gerektiğini ifade etti. Yollarda yaşanabilecek don ve buzlanma ile birlikte kaza riskinin artış gösterdiğini açıkladı.

Don ve buzlanmanın etkili olacağı bölgeler olarak ise özellikle İç Anadolu doğusu ve Doğu Anadolu'da gerçekleşeceğini ifade etti. Don ve buzlanma olayı ile birlikte sıcaklık derecesi - 16 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

kerem-2-kerem-3-apt3.webp

DON VE BUZ HANGİ İLLERİ ETKİLEYEBİLİR?

Sivas, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Konya ve Kayseri illerinin yer aldığı İç Anadolu bölgesinde önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi. Soğuklukların başlamasıyla birlikte planlamaların ona göre yapılması ve dışarı çıkılacağı zaman kalın giyilmesi öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN