148 farklı adreste 797 kaçak göçmen yakalandı

148 farklı adreste 797 kaçak göçmen yakalandı

İstanbul'da 148 farklı adrese Özel Harekat ve Helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlen operasyonda tahdit kaydı bulunan 1 kişiyle beraber toplamda 797 kaçak göçmen yakalandı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde 148 farklı adrese Özel Harekat ve Helikopter destekli eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyon çerçevesinde tahdit kaydı bulunan 1 kişiyle beraber toplamda 797 kaçak göçmen ve kaçak göçmenlere evlerini kiraya vererek, “Göçmen Kaçakçılığı” suçunu işledikleri belirlenen 84 mülk sahibi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan göçmenler hakkında sınır dışı işlemleri başlatılırken mülk sahiplerine “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu” çerçevesinde toplam 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası işlemi uygulanıp adresler ise zabıta ekiplerince mühürlendi.

MÜHRÜ BOZUP GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Öte yandan Bağcılar’da mühürlenen adreslerden birine mührü bozmak suretiyle girmeye çalışan yabancı uyruklu bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüphelilerden 2 şahıs hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 1 şahıs tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Mühür fekki suçunu işleyen 1 şahısla ilgili ise tahkikat devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN