15 tatil uzadı mı konusu netleşti! DMM 'den flaş tatil açıklaması: Okulların ne zaman açılacağı belli oldu

15 tatil uzadı mı konusu netleşti! DMM 'den flaş tatil açıklaması: Okulların ne zaman açılacağı belli oldu

Eğitim öğretim yılında yarıyıl tatil tartışması sürüyor. 22 Ocak 2024 tarihinde öğrenciler yarıyıl tatiline çıktı. Son zamanlarda gündemde olan 15 tatilin uzaması konusuna DMM'den flaş açıklama geldi. Okullar ne zaman açılacak?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama geldi. 15 tatilin uzayıp uzamadığı merak konusu olmuştu. DMM'den flaş tatil açıklaması geldi. Sosyal medyada paylaşılan iddialar cevap buldu. İşte okulların açılacağı o tarih...

15 TATİL UZADI MI?

Öğrencilerin gündeminde yer alan tatil iddialarına cevap geldi. Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren bu iddia üzerine MEB'den gelecek açıklamaya dikkatler çekildi. Tatil iddialarına cevap, İletişim Bakanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) geldi. İddialara göre öğrenciler online ders görecekti.

806x378-18-milyon-ogrencinin-yariyil-tatili-basladi-1516357349323.webp

TATİL İDDİALARINA CEVAP GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı takvimine göre, 22 Ocak tarihinde başlayan yarıyıl tatili, hafta sonunun da tatil olmasıyla 19 Ocak günü başladı. Sosyal medyada viral olan tatil iddiaları ise öğrenci ve velilerin gündeminde yer aldı.

İnfluenza, grip ve JN1 varyantının ortaya çıkmasıyla ikinci dönem okulların açılmayacağı konuşuldu. Bu konu 15 tatil uzadı şeklinde paylaşılırken, DMM'den flaş açıklama geldi.

t25-ogrencilerin-yariyil-tati-784.webp

OKULLAR O TARİHTE AÇILIYOR

Sosyal medyada viral olan yarıyıl tatili konusunda, "15 tatilin süresi 1 aya uzatıldı" gibi birçok paylaşım yer alıyor. DMM, bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan takvimde 2023 - 2024 eğitim öğretim dönemine dair tatillerin belirlendiği ifade edildi.

Bu takvime göre yarıyıl tatili 22 Ocak 2024 tarihinde başlayarak, 2 Şubat 2024 Cuma günü sonra erecek. Hafta sonu tatilinin eklenmesiyle okullar 5 Şubat tarihinde açılacak. Tatilin uzaması durumunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN