17 bin TL geliyor! Geçim derdini unutturacak zam

17 bin TL geliyor! Geçim derdini unutturacak zam

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş, zammın ne kadar olacağı konusunda nefeslerini tutmuş bekliyor. Aralık ayında belli olacak zam oranı ile asgari ücretin 17 bin lira olabileceği ifade edildi...

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam oranı Aralık ayında belli olacak. 2024 yılında asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması beklenirken, bu zamla birlikte asgari ücretin net 17 bin lira olacağına dair sinyaller geliyor.

ÖZGÜR ERDURSUN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Özgür Erdursun, hükümetin asgari ücret zammında biraz daha rahat olduğunu belirterek zammın yüzde 50 oranında olabileceğini aktardı. Erdursun, 2024 yılında asgari ücretin 17 bin lira olacağını da dile getirdi.

1-010.jpg

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve devlet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda, asgari ücret zammını oy birliğiyle kararlaştırılacağını belirtti. Enflasyon oranının üzerindeki bu zam, asgari ücretlilerin hayat pahalılığı karşısında korunmasına olanak sağlayacak.

VERGİ DİLİMLERİ VE DİĞER ÜCRET GRUPLARINA ETKİSİ

Asgari ücret zammı, vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini de zorunlu kılacak. Bu sayede asgari ücretlilerin vergi yükü azalacak. Ayrıca asgari ücret zammının diğer ücret gruplarına da yansıması bekleniyor. Bu da işçi sınıfının genel refah seviyesini yükseltecek.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE ÖNEMLİ YER BULUYOR

Asgari ücret zammı, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olma özelliğini koruyor. Aralık ayında asgari ücret zammının resmileşeceği ifade ediliyor. Vatandaşlar bu zammın kendilerine yeni fırsatlar sunacağını düşünüyor ve merakla bekliyorlar.

Konu ile ilgili olarak Özgür Erdursun'un asgari ücret zammı hakkında yaptığı açıklamaları ise şöyle olmuştu:

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN