18 yaşındaki Zuhal'in ölümüne sebep olmuştu! Savcı polisle ilgili mütalaasını açıkladı

18 yaşındaki Zuhal Ebrar Yıldız'ın Beyoğlu'nda "dur" ihtarına uymayan şüphelilere açılan ateş sırasında polis memuru Alper D. tarafından sırtından vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili davada mütalaa açıklandı. Alper D.'nin "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Beyoğlu'nda 11 Aralık 2022'de polisin "dur" ihtarına uymayan şüphelilere açtığı ateş sırasında oradan geçen ve sırtında vurularak hayatını kaybeden Zuhal Ebrar Yıldız'la ilgili davada yeni duruşma görüldü. Savcı, sanık polis memuru Alper D.'nin olaydan kısa süre önce maktul Zuhal Ebrar Yıldız'ı gördüğünü ve meskun mahalde ateş etmenin başkalarını da yaralayabileceğini öngörmesi gerektiğini söyledi. Sanığın sahip olduğu bilgi, tecrübe ve eğitimi göz önünde bulundurarak deneyimli bir polis memuru olduğunu belirten savcı, 3-4 metre mesafeden şüphelileri vurmak istemesi halinde vurabilecek konumda olduğunu da belirtti.

Mütalaada sanık Alper D'nin "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Polis memuru Alper D. savunmasında, merminin direkt atış yapılmadığını ve tek amacının suçluları yakalamak olduğunu söyledi.

ass.jpg

Mahkeme, sanık avukatının mütalaaya karşı süre talebini kabul ederek savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

gppp.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN