1987 kışı geri geliyor! Meteorolojiden El Nino uyarısı

1987 kışı geri geliyor! Meteorolojiden El Nino uyarısı

Kavurucu sıcakların ardından sert bir kış geliyor! Meteoroloji El Nino uyarısında bulundu. İstanbul'u felç eden 1987 kışı geri geliyor! Hazırlıklarınızı yapın...

Türkiye'nin önde gelen meteoroloji uzmanlarından Kerem Ökten, kışın nasıl geçeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

KIŞ SICAKLIĞI HAKKINDA KESİN YORUM YAPMAK ERKEN

1-004.jpg

Kerem Ökten, kış mevsiminin sıcaklık trendlerinin Sibirya kar örtüsü gibi faktörlere bağlı olarak şekillendiğini ve bu nedenle Ekim ayı sonuna kadar kesin bir tahminde bulunmanın mümkün olmadığını açıkladı. Aynı zamanda, El Nino'nun yeryüzündeki sıcaklığı artırabileceğini ancak tarih boyunca El Nino etkisi altında geçen dönemlerde bile sıcaklık dalgalanmalarının yaşandığını belirterek, geçmiş yıllardan örnekler verdi.

"1987 KIŞI DA EL NİNO ETKİSİ ALTINDAYDI"

zao-6yee-e6kg76exwhhba.jpg

Kış sıcaklığı hakkında kesin bir yorumda bulunmanın henüz erken olduğunu belirten Ökten, "Bu Kış sıcak mı soğuk mu geçecek, şimdiden bilemeyiz. Ekim ayı sonu Sibirya kar örtüsünü bir görelim bakalım. Şu anda bir şey söyleyemem. Evet El Nino yeryüzünde sıcaklığı artırır; fakat 1987 Kışı da El Nino etkisi altındaydı..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN