2019 2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Liseler ne zaman açılacak? Tatil süreleri değişti

2019 2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Liseler ne zaman açılacak? Tatil süreleri değişti

14 Haziran 2019 Cuma günü 2018-2019 eğitim öğretim yılının kapanmasının ardından uzun süren bir tatil maratonuna giren öğrenciler, daha vakit olmasına karşın okulların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Özellikle YKS sınavına girip liseye yeni başlayacaklar, ‘Liseler ne zaman açılacak’ sorusuna yanıt arıyor. Peki 2019 2020 okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne kadar sürecek? Okullar ne zaman açılacak? Ara tatiller ne zaman? MEB tarafından paylaşılan son dakika haberine göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Milyonlarca öğrenci, uzun süren yaz tatili maratonunu dolu dolu geçiriyor. Kimisi tatil yaparken, bazı öğrenciler de yaz tatilini çalışıp harçlık biriktirerek geçiriyor. Bazı öğrenciler de şimdiden okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediği için, ‘Okulları ne zaman başlıyor? Liseler ne zaman açılacak? 2019-2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor?’ gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Geçen aylarda Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sistemine dair detayları paylaşmıştı. Yeni eğitim sistemine göre ara tatil süreleri belli aralıklarla iki kez 1’er hafta olmak kaydıyla bölünmüştü. Peki 2019-2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlıyor? Liseler ne zaman açılacak? Yaz tatili ve ara tatiller ne zaman? Tüm gelişmeler karar.com’da…

2019 2020 OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü start alacak. Okul öncesi, ortaokul, ilkokul birinci sınıf ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim alacakları okul ile ilgili bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa zamanda uyum sağlamalarına katkıda bulunulması için 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

İLKOKULA KAÇ YAŞINDA BAŞLANIYOR?

İlkokula başlama yaşını 66 aydan 69 aya çıkarılırken, yasalaşan kanuna göre, tüzel ve gerçek kişiler tarafından yemekli ve yemeksiz öğrenci yurtları ve buna benzer kurumlar açılması ve işletilmesi, ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde MEB'in iznine bağlı olmaya devam edecek. Yükseköğrenim seviyesindeki yurtların açılması ve işletilmesi de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın iznine tabi olacak. Mevcut düzenlemede MEB, bu gibi yurt ve kurumları, tespit edeceği esaslara göre denetlerken, kanunla denetim görevi ilgili bakanlıklara veriliyor. Öğrenim seviyesine göre barınma hizmeti verilecek öğrenciler ile bu hizmetin verilebileceği kurumlar ve bu hizmeti sunacak tüzel ve gerçek kişilerin nitelikleri, ilgisine göre MEB ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenecek. Kanunla, ilkokula başlama yaşı 69 ay olarak tekrardan güncellendi. Mecburi ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocuklar yerine 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. İlkokulların birinci sınıflarına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılacak fakat çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması ya da kaydın ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenecek.

YENİ EĞİTİM SİSTEMİNE GÖRE TATİLLER NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim yılında okullar 9 Eylül 2019'da açılacak.
Yeni uygulama kapsamında 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak.
Yarıyıl tatili olarak, 20-31 Ocak 2020 tarihi belirlendi.
İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
6-10 Nisan 2020'de ikinci ara tatil verilecek.
13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

19-07/04/2019-2020-egitim-ogretim-yili-ne-zaman-basliyor-liseler-ne-zaman-acilacak-tatil-sureleri-degistijpgg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN