2022 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? İOKBS tarihi belli oldu mu?

2022 bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? İOKBS tarihi belli oldu mu?

İOKBS bursluluk sınavı 2022 yılında nisan ayında yapılması bekleniyor. Sınav tarihi net olarak henüz açıklanmazken, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından heyecanla bekleniyor. İşte, İOKBS bursluluk sınavı 2022 son durum...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından; 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 2022 yılında ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Söz konusu sınava katılım sağlama hedefinde olan öğrenciler, MEB'in açıklamalarını yakından takip ediyor.

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN 2022?

2022 yılında yapılacak İOKBS bursluluk sınavının tarihi henüz Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilan edilmedi.

Bursluluk sınavı başvuruları bu yıl 8-26 Şubat 2021 tarihinde alınmış, sınav ise 25 Nisan 2021 günü yurt genelinde düzenlenmişti.

İOKBS bursluluk sınavının, 2022 yılında da benzer tarihlerde düzenlenmesi bekleniyor.

2021 İOKBS BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2021 yılı İOKBS bursluluk sınavı sonuçları 28 Eylül 2021 Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edildi.

Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun'un 7. maddesinde belirtilen, "Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez" hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN