e-Okul alan seçimi sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte e-Okul sorgulama

e-Okul alan seçimi sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte e-Okul sorgulama

e-Okul alan seçimi sonuçları 2021-2022 eğitim sezonundan itibaren 9. sınıf öğrencilerine uygulanıyor. 18-23 Eylül 2021 günlerinde yapılan alan ve dal seçimleri sonuçları 26 Eylül 2021 Pazar günü e-Okul üzerinden açıklandı. İşte, lise alan ve dal seçimi sonuçları e-Okul sorgulama sayfası...

Lisede geçmiş yıllarda 10. sınıfta yapılan alan ve dal seçimi, 2021-2022 eğitim sezonundan itibaren 9. sınıfta yapılıyor. Öğrenciler alan ve dal tercihlerini e-Okul üzerinden yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan kılavuzda detaylar belli oldu.

LİSE ALAN SEÇİMİ SONUÇLARI NE ZAMAN?

Anadolu meslek programı 9. sınıfa yerel yerleştirme ile kayıt olan öğrencilerin meslek alanlarına geçişi ve Anadolu teknik/Anadolu meslek programlarında 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin dala geçişlerini sağlamak için 18-23 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihler alındı.

Lise alan ve dal seçim sonuçları 26 Eylül 2021 Pazar günü e-Okul'da ilan edildi.

E-OKUL ALAN SEÇİM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, alana yerleştirme sonuçları e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler e-Okul öğrenci girişi ile sisteme giriş yaptıktan sonra meslek lisesi alan seçim ve dal sonuçlarını öğrenebilecek.

DENİZCİLİK ALANINA KESİN KAYIT NE ZAMAN?

27 Eylül - 8 Ekim 2021: Denizcilik meslek alanına ön yerleştirilmesi yapılan öğrencilerin 'Gemiadamı Olur Sağlık Raporu'nu alması, yerleştirildiği okula raporun teslimi ve okul yönetimince e-Okul sistemine işlenerek öğrencinin Denizcilik alanına kesin kaydının yapılması.

10. ve 11. SINIF DAL YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN?

17 Eylül 2021: 10. ve 11. sınıftaki dal kontenjanlarının okulda ilan edilmesi, öğrencilerin dal tercihlerinin okul yönetimi tarafından alınması ve öğrencilerin dala yerleştirme işlemlerinin tamamlanması.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin alana yerleştirme işlemleri; OBP ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacak. OBP'nin eşitliği hâlinde sırasıyla 8., 7. ve 6. sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne ve tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de OBP'ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecek.

Merkezi sistem ile Denizcilik alanına ön yerleştirmesi yapıldığı halde çalışma takviminde belirtilen tarihe kadar 'Gemiadamı Olur Sağlık Raporu'nu alamayan öğrenciler 9. sınıfa kayıtlı olduğu okulun bulunduğu İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından OBP'sine uygun bir alana yerleştirilecek.

ATP ve AMP'ye merkezi veya yerel olarak yerleşen 10. ve 11. sınıf öğrencileri için dal seçimi öğrencinin alan eğitimi gördüğü sınıfın yılsonu başarı puanı ve tercihleri dikkate alınarak okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine kayıt edilecek. Eşitlik olması halinde başarılması zorunlu olan meslek dersinin yılsonu başarı puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Anne ve/veya baba mesleği ile ilgili bilgi ve belgeleri okula teslim eden öğrencilerin yerleştirme işlemi doğrudan ilgili alana yapılacak.

LİSE ALAN SEÇİMİ SONUÇLARI E-OKUL SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN