15 bin ek öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjanları açıklandı mı?

15 bin ek öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjanları açıklandı mı?

Atama bekleyen öğretmenlere 15 bin ek atama müjdesi geldi. Daha önce 20 bin öğretmen ataması yapacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız" açıklamasında bulundu. İşte, ek öğretmen ataması başvurusu ve kadro dağılımı...

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) katılan öğretmen adayları, 15 bin ek atama detayları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelecek haberi bekliyor. Öğretmen ataması tarihleri, branş dağılımı ve şartları ise araştırılan konular arasında yer alıyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN 2021?

Daha önce 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim-öğretim sezonunda göreve başlayacak sözleşmeli öğretmenlerin başvurularını tamamladı. Başvuru şartları uygun bulunan öğretmen adayları, atama sonuçlarının ilan edilmesiyle görev yerlerine giderek derslere başladı.

15 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ DAĞILIMI AÇIKLANDI MI?

20 bin öğretmen atamasına ek olarak 15 bin öğretmen ataması daha gerçekleştireceklerini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

15 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

15 bin öğretmen atamasının tarihi ve branş dağılımı henüz belli olmadı.

Yazılı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 bin yeni atama müjdesi vermesinin kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

Özer, şunları söyledi: "Öğretmen adayları adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. 15 bin yeni öğretmen atamasına desteklerinden dolayı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel'e de teşekkür ederim.

Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için insan kaynağımıza yapılan bu yatırımların eğitim sistemimizin kalitesini daha da artıracağına şüphem yok. Yeni atamalarla Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci oranları, OECD ülkeleri ortalamasına daha da yaklaşacaktır.

Atamaya ilişkin çalışmalarımız devam etmekte olup branş dağılımları ve atama takvimini en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız. 15 bin öğretmen atamamız, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN