Öğretmenlere koronavirüs PCR testi zorunlu mu? İşte ücretsiz PCR testi yapan hastaneler

Öğretmenlere koronavirüs PCR testi zorunlu mu? İşte ücretsiz PCR testi yapan hastaneler

Aşılamayı teşvik etmek amacıyla eğitim sektöründe çalışan personele ve öğretmenlere çift doz aşı zorunluluğu veya haftada iki kez negatif PCR testi istenecek. Aşı kartı veya negatif test zorunluluğu 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. İşte, ücretsiz kovid-19 PCR testi yapan hastaneler...

Yüz yüze eğitimin başlamasına günler kala İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre, okullara girişlerde öğretmenlerden aşı kartı ya da negatif test sonucu istenecek. Öğretmenlerin yanı sıra kantin çalışanları, öğrenci servislerinin şoförleri ve rehber personeli de zorunluluk kapsamında bulunuyor. Öğretmenlere ve okul personellerine uygulanacak PCR testi sonuçları da okul idareleri tarafından gözlenecek.

OKULLARDA PCR TESTİ ZORUNLU MU OLDU?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okullarda aşı yaptırmamış öğretmenler için PCR testi isteneceğini bildirmesinin ardından, detaylar İçişleri Bakanlığı genelgesinde açıklandı.

Aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olan öğretmen ve okul çalışanları haftada iki kez PCR testi yaptıracak.

İçişleri Bakanlığı'nın 'PCR Testi' konulu yeni genelgesine göre başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoförleri ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.

PCR TESTİ KİMLER İÇİN ZORUNLU?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, test uygulaması hakkında şunları ifade etmişti;

"Kamuoyunda bu konuda dezenformasyon söz konusu. Öncelikle net olarak ifade etmek isteriz ki öğrencilerimize yönelik aşı ve PCR testi zorunluluğu bulunmuyor. Burada kılavuzda da yer aldığı şekliyle sadece öğretmenlerimiz değil servis şoförlerinden, servislerde görevli yardımcı personel, okullardaki idari personel, kantin ve yemekhane çalışanlarına kadar eğitim-öğretim ortamına dahil olan tüm çalışanlarımız aşı olmak istiyorlarsa aşı olacaklar. Aşı zorunlu değil, süreç gönüllülük esasına göre işliyor. Öğrencilerimiz ile bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarımızın aşı olmayacaklarsa haftada 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu var."

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

"Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.

Aşı olmayana üniversite öğrencilerimizin ve çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz."

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ AŞILANDI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş ve üstü nüfusun yüzde 78,5'in birinci doz aşısını yaptırdığını belirterek toplam doz sayısının 95 milyonu geçtiğini söyledi.

2 Eyül 2021 Perşembe günü Twitter'dan paylaşım yapan Koca, "18 yaş ve üstü nüfusumuzun yüzde 78,5'i birinci doz aşısını yaptırdı. Birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamında 95 milyonu geçtik. Yakında 100 milyon doz bilgisini paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ PCR TESTİ YAPAN HASTANELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN