Uçakta PCR testi zorunlu mu? İç hat uçuşlarında PCR testi yaptırmak gerekiyor mu?

Uçakta PCR testi zorunlu mu? İç hat uçuşlarında PCR testi yaptırmak gerekiyor mu?

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren yurt içi uçuşlarda yolculardan aşı kartı veya son iki güne ait negatif PCR testi sonucu istenecek. Yurt dışı uçuşlarda ise bir süredir aşı kartı zorunluluğu bulunuyordu. İşte, PCR testi genelgesi...

İçişleri Bakanlığı'nın 'Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu' konulu genelgesine göre, özel araçla seyahat hariç olmak üzere yurt içinde uçak, otobüs, tren, gemi vb. toplu ulaşım araçlarıyla seyahatlere negatif PCR testi ya da aşı kartı zorunluluğu getirildi.

UÇAKLARDA PCR TESTİ ZORUNLU MU? KİMLERİ KAPSIYOR?

Türk Hava Yolları, yolcuların iç hat uçuşlarında 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden sonra aşı kartı ya da negatif PCR testi ibraz etmesi gerektiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "İç hatlarda 6 Eylül'den sonra seyahat edecek yolcularımız ya aşı kartını ibraz edecek ya da PCR testi yaptırıp, negatif olduğunu ibraz edecektir" paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu' konulu genelgesine göre, aşı olmayan vatandaşlar şehirler arasında uçak seyahati yapmak için son iki güne ait negatif koronavirüs PCR testi olmaları zorunlu olacak.

En az iki doz aşı olan vatandaşlardan ise aşı kartı istenecek.

UÇUŞLARDA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Uçak seyahatlerinde aşı olmayan yolcular için negatif kovid-19 PCR testi zorunluluğu 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. Negatif test sonucu veya aşı kartı ibraz etmeyen vatandaşlar uçak bileti satın alamayacak.

ÜCRETSİZ KORONAVİRÜS PCR TESTİ YAPAN HASTANELER

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN