Şehirlerarası otobüs, tren, uçak yolculuklarında koronavirüs PCR testi zorunlu mu?

Şehirlerarası otobüs, tren, uçak yolculuklarında koronavirüs PCR testi zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığı'nın "Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesine göre, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren toplu taşıma araçlarıyla yapılan şehirlerarası seyahatlerde, aşı olmayan vatandaşlardan son 2 güne ait negatif kovid-19 PCR testi zorunluluğu getirildi. İşte, PCR testi zorunluluğu başlangıç tarihi...

Koronavirüs salgınında vaka sayısında artış devam ederken aşılama işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Ücretsiz yapılan kovid-19 aşısını olup olmamak vatandaşların tercihine bırakılmış durumda. Aşı olmayı reddeden vatandaşların seyahat, etkinlik, eğitim gibi kalabalık ortamlara girişinde bazı tedbirler getirildi.

ŞEHİRLERARASI YOLCULUKTA PCR TESTİ ZORUNLU MU?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı "Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesine göre, aşı olmayan vatandaşlar şehirlerarasında uçak, otobüs, tren, gemi vb. toplu ulaşım araçlarına bilet almaları için son 2 güne ait negatif koronavirüs PCR testi olmaları zorunlu olacak. Özel araçlarla seyahatlerde test zorunluluğu olmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulamasını devreye alacağız" dedi.

PCR TESTİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BAŞLAYACAK, KİMLER İÇİN GEÇERLİ?

Şehirlerarası seyahatlerde test zorunluluğu 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren başlayacak. Negatif PCR testi zorunluluğu, aşı olmayan ve daha önce hastalığı geçirmemiş vatandaşlar için geçerli olacak.

Seyahat firmaların tarafından araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek.

ÜCRETSİZ KORONAVİRÜS PCR TESTİ YAPAN HASTANELER

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN